Nationale Coachseminar raakt deelnemers tot diep in het ziel

Apeldoorn – “Ik kan niet tot uitdrukking brengen hoeveel dit seminar voor mij heeft betekend. Het heeft me tot diep in het ziel geraakt“, verwoordt een deelneemster aan het eind van een bijzondere dag. Ruim 300 leidinggevenden en coaches bezochten op vrijdag 27 september 2013 de vierde editie van de Nationale Coachseminar in Apeldoorn. “Als professional werd ik uitgedaagd tot reflectie en leren in denken en op hartsniveau“, vertelt een ervaren bestuurder. Een teamleider in het onderwijs werd overrompeld door de inhoud: “Dit had ik niet verwacht: de verbinding tussen de eenvoud van het leven en excellent leiderschap“.

Nationale_Coachseminar_2013Bart Broekman leidde het seminar in door stil te staan bij “de kunst van het zien”. Voor velen een ‘open deur’, maar vaak ook een ‘ongebruikte deur’. Hoe kijk je als leider naar jezelf en naar de mensen aan wie je leiding geeft? Je kunt alleen op een waardengedreven wijze leiderschap uitoefenen als je ‘eigen-waarde’ op orde is. Dan ontstaat er ruimte om onbevangen en met verwondering je collega’s en medewerkers tegemoet te treden en de waarde die er in schuil gaat te ontdekken, te erkennen en te verzilveren. Dan gaat het niet meer om jezelf, maar om die ander.

In een indrukwekkend betoog met afwisselend eigen voorbeelden en inzichten vanuit de filosofie en theologie, bouwde Gabriël Anthonio voort op de inleiding. Zijn toespraak raakte de harten van velen. Niet de techniek van het leiderschap stond centraal, maar de persoon van de leider en hoe die het verschil kan uitmaken voor de betekenis die mensen -medewerkers en stakeholders- geven en ontlenen aan de organisatie. “Deze dag heeft mij geholpen om mijn waarde als leider opnieuw te zien en bewust mijn eigen kracht en uniciteit in te zetten“, schrijft een bezoeker.

Het Nationale Coachseminar werd door door de bezoekers beoordeeld met een gemiddelde van 8.6. Een vervolg op het seminar is gehouden op vrijdag 15 november 2013 in Amersfoort met een speciaal masterclassprogramma door Gabriël Anthonio.

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045