Vrijdag 13 februari Mr. André Rouvoet over Leiderschap en Authenticiteit

André RouvoetMr. André Rouvoet geeft op vrijdag 13 februari 2015 een masterclass over de kracht van authentiek leiderschap.

Als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en puttend uit zijn jarenlange ervaring als minister, vertelt hij over de wijze waarop hij authenticiteit als kernwaarde toepast in zijn persoonlijk functioneren.

In deze unieke masterclass gaat Rouvoet uitgebreid in op de vraag hoe je als leider jezelf kunt zijn in het dynamische krachtenveld van de organisatie die je vertegenwoordigt, wat daar voor nodig is en welke inzichten en principes hierin behulpzaam zijn.

Authenticiteit wordt gezien als de vingerafdruk van je unieke persoonlijkheid. Deze afdruk kleurt dus ook je leiderschap. In deze masterclass ontvang je handvatten om beter zicht te krijgen op wie je bent als leider en te staan waar je voor staat: duidelijk (zodat iedereen weet waar hij aan toe is), aanspreekbaar (op wat gezamenlijk is afgesproken), open (ontvankelijk voor het verhaal van de ander), eerlijk (over eigen motieven en belangen) en kwetsbaar (eigen fouten toegeven).

Inschrijven Masterclass

De spreker

André Rouvoet is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en voormalig politicus. Hij was namens de ChristenUnie en de RPF lid van de Tweede Kamer. Hier hield hij zich onder andere bezig met justitie, volksgezondheid en welzijn. In het kabinet-Balkenende IV was hij minister voor Jeugd en Gezin en viceminister-president (2007-2010). Als demissionair minister werd hij vervolgens minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2010). In 2003 ontving hij de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid en in 2004 werd hij door de parlementaire pers gekozen tot Politicus van het jaar. In 2011 kondigde hij zijn vertrek uit de politiek. Sinds 1 februari 2012 is hij voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, bestuurders, directeuren, managers en executive coaches uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, enzovoort.

Je hebt een behoorlijke mate van deskundigheid ontwikkelt op je vakgebied. Je beschikt over bijzondere inzichten met betrekking tot organisatie, beleid en strategie. En je hebt een jarenlange ervaring in het leiding geven. Maar je wilt meer. Je wilt het verschil maken. De ware kracht van je leiderschap ligt verscholen in wie jij bent als persoon. Het gaat niet alleen om wat je doet als leider, maar vooral om hoe je het doet in je leiderschap. Jij bent je eigen instrument! De effecten van je leiderschap worden vooral bepaald door de kwaliteit van dat instrument en hoe goed je het weet te hanteren in de concrete situatie waarin je nu staat. Dat is wat je leert tijdens een serie masterclasses van leiders, topbestuurders en wetenschappers. Zij spreken niet alleen vanuit hun kennis, maar ook vanuit hun persoonlijke ervaring.
Wil jij het verschil maken? Investeer dan in jezelf!

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.15 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep (facultatief)
15.30 uur: luxe snack
16.00 uur: afronding

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief het studieboek “Authentiek Leiderschap”, een hand-out, verwerking, consumpties en culinaire lunch, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

Leerhotel Het KloosterLeerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG AMERSFOORT

Klik hier voor een routebeschrijving

Overige Masterclasses

Dit is een masterclass in een serie van TOP Masterclasses over Persoonlijk Leiderschap. De volgende masterclasses staan nog gepland:

  •   Vrijdag 13 Maart 2015: Leiderschap en Zingeving, door prof. dr. Hans Alma
  •   Vrijdag 10 April 2015: Leiderschap en Meesterschap, door ing. Paul Donders
  •   Vrijdag 08 Mei 2015: Leiderschap en Verbondenheid, door drs. Hans Groeneboer
  •   Vrijdag 12 Juni 2015: Leiderschap en Daadkracht, door dr. Gabriël Anthonio

Om aan te melden voor één (of meerdere) van deze masterclasses klik hier

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045