Vrijdag 13 maart. Prof. dr. Hans Alma over Leiderschap en Zingeving

Prof. Dr. Hans AlmaProf. dr. Hans Alma geeft op vrijdag 13 maart 2015 een tot de verbeelding sprekende masterclass over Zingeving, Verbeeldingskracht en Inspirerend Leiderschap.

In deze masterclass leer je om met behulp van de verbeeldingskracht, expressie te geven aan de betekenis die je ervaart in het werk en in het leven algemeen. Hierbij gaat het niet alleen om de persoonlijke zinervaring, maar ook om de betekenis die het heeft voor het groter geheel: de organisatie waar je werkt of de gemeenschap waar je deel van uitmaakt.

Samen met Hans Alma ga je op zoek naar de rol die jij als bestuurder, directeur of manager hierin kunt vervullen en krijg je concrete handvatten aangereikt om jezelf en anderen in dit proces te leiden.

Hans heeft langdurig onderzoek gedaan naar de rol van kunst in zingeving en levensbeschouwing en de rol van ‘verbeelding’ in hoe mensen hun leven vormgeven. Zij doet onderzoek naar de manieren waarop in organisaties de verbeelding wordt ‘gecultiveerd’ en hoe de verbeelding wordt gericht op toekomstverwachtingen waarvan een gemeenschap vindt dat ze de moeite waard zijn. Het cultiveren van verbeelding biedt leidinggevenden grote mogelijkheden, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Voor leiders, die invloed uitoefenen op de verbeeldingskracht van anderen, is inzicht in deze mogelijkheden en risico’s van groot belang. Ook is het belangrijk om zicht te hebben op de culturele bronnen en invloedrijke personen die de eigen verbeeldingskracht cultiveren en daarmee het eigen leiderschap inspireren.

Inschrijven Masterclass

De spreker

Hans Alma is afgestudeerd in de andragologie (1988) en de cultuur- en godsdienstpsychologie (1993). In 1998 promoveerde zij aan de VU op een godsdienstpsychologisch onderzoek naar identificatie in het doorgeven van de christelijk traditie. In 2003 werd Hans benoemd tot hoogleraar psychologie en zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek (UvH) te Utrecht, met speciale verantwoordelijkheid voor het terrein van humanistische geestelijke verzorging. Daarnaast is zij leerstoelgroephouder Culturele Dynamiek en themaleider globaliseringsstudies. Van 2007 – 2013 was zij rector magnificus van de UvH.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, bestuurders, directeuren, managers en executive coaches uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, enzovoort.

Je hebt een behoorlijke mate van deskundigheid ontwikkelt op je vakgebied. Je beschikt over bijzondere inzichten met betrekking tot organisatie, beleid en strategie. En je hebt een jarenlange ervaring in het leiding geven. Maar je wilt meer. Je wilt het verschil maken. De ware kracht van je leiderschap ligt verscholen in wie jij bent als persoon. Het gaat niet alleen om wat je doet als leider, maar vooral om hoe je het doet in je leiderschap. Jij bent je eigen instrument! De effecten van je leiderschap worden vooral bepaald door de kwaliteit van dat instrument en hoe goed je het weet te hanteren in de concrete situatie waarin je nu staat. Dat is wat je leert tijdens een serie masterclasses van leiders, topbestuurders en wetenschappers. Zij spreken niet alleen vanuit hun kennis, maar ook vanuit hun persoonlijke ervaring.
Wil jij het verschil maken? Investeer dan in jezelf!

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.15 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep (facultatief)
15.30 uur: luxe snack
16.00 uur: afronding

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief het boek “De parabel van de blinden” door Hans Alma, een hand-out, verwerking, consumpties en culinaire lunch, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

kontakt der kontinentenConferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS  SOESTERBERG

Klik hier voor een routebeschrijving

Voor € 85,= kunt u een overnachting (inclusief ontbijt) boeken op de locatie.

Overige Masterclasses

Dit is een masterclass in een serie van TOP Masterclasses over Persoonlijk Leiderschap. De volgende masterclasses staan nog gepland:

  •   Vrijdag 10 April 2015: Leiderschap en Meesterschap, door ing. Paul Donders
  •   Vrijdag 08 Mei 2015: Leiderschap en Verbondenheid, door drs. Hans Groeneboer
  •   Vrijdag 12 Juni 2015: Leiderschap en Daadkracht, door dr. Gabriël Anthonio

Om aan te melden voor één (of meerdere) van deze masterclasses klik hier

 

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045