Masterclass Leiderschap, Integriteit en Morele Dilemma’s. Vrijdag 12 februari.

met dr. Karin Lasthuizen

Vrijdag 12 februari geeft dr. Karin Lasthuizen een topmasterclass over omgaan met morele dilemma’s en praktische instrumenten voor leidinggevenden om te komen tot weloverwogen besluiten en handelen.

In het verlengde daarvan bespreekt zij hoe ‘ethisch’ gedrag in een organisatie kan worden gestimuleerd. Ethisch gedrag gaat over eerlijkheid, rechtvaardigheid, zorgzaamheid, open communiceren en rekening houden met anderen bij besluitvorming.

Uit onderzoek blijkt dat ethisch voorbeeldgedrag van de direct leidinggevende en het direct aanspreken van medewerkers positief samenhangt met de bereidheid om elkaar te helpen, proactief te werken en hun mening te uiten. Bijzonder is dat deze gedragskenmerken indirect en aantoonbaar bijdragen aan de effectiviteit van een organisatie.

Inschrijven Masterclass

De spreker

Karin Lasthuizen_2015Dr. Karin Lasthuizen is universitair hoofddocent Bestuur en Integriteit en lid van de onderzoeksgroep “Quality of Governance” bij de afdeling Bestuurswetenschappen van de VU te Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar Leiderschap en Ethiek bij organisaties in de publieke sector. Daarnaast is ze verbonden aan het VU Zijlstra Center voor public control, governance en leiderschap en gemeenteraadslid in Arnhem.

Met Lasthuizen Consultancy adviseert en begeleidt ze bedrijven en organisaties op het terrein van (ethisch) leiderschap en bestuurlijke ethiek.

Na het behalen van haar master in 1995 aan de afdeling Politieke Wetenschappen van de Radboud Universiteit te Nijmegen, werkte ze een aantal jaren bij het Europees Sociaal Research Center MZES in Mannheim (Dld) en onderzoeksbureau Intomart GfK in Hilversum. In 2008 promoveerde Karin aan de afdeling Sociale Wetenschappen van de VU te Amsterdam met een proefschrift over leiderschap en ethiek.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, managers, directeuren en (executive) coaches uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, enzovoort..

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.30 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep
16.00 uur: afsluiting

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief een luxe studiemap, studieboek, handout, consumpties en lunch en verwerking, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

kontakt der kontinentenConferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS  SOESTERBERG

Klik hier voor een routebeschrijving

Masterclass Serie

Deze masterclass maakt deel uit van de Post Hbo Leergang Excellent Leiderschap.  Als niet-student van de leergang is het mogelijk om de masterclasses van de leergang bij te wonen. Klik hier om je in te schrijven voor een masterclass naar eigen keuze. De volgende masterclasses zijn nog bij te wonen:

Vrijdag 12 Februari 2016 | Leiderschap en Integriteit| Karin Lasthuizen
Vrijdag 18 Maart 2016 | Leiderschap en Authenticiteit | Bas Blekkingh
Vrijdag 22 April 2016 | Leiderschap en Meesterschap | Gijs Jan Schussler
Vrijdag 27 Mei 2016 | Leiderschap en Verbondenheid | Hans Groeneboer
Vrijdag 17 Juni 2016 | Leiderschap, Moed en Daadkracht | Philip Messak

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045