Vrijdag 27 mei a.s. Masterclass Leiderschap en Grenzen aan Verbondenheid

met Hans Groeneboer

grenzen aan verbondenheid2

Drs. Hans Groeneboer geeft op vrijdag 27 mei een masterclass over Leiderschap en Grenzen aan Verbondenheid. Verbondenheid heeft te maken met een relatie die van twee kanten komt en ontstaat op basis van wederzijds vertrouwen. Als leidinggevende zal je soms handelingen verrichten of uitspraken doen, bewust of onbewust, die ingaan tegen de verwachtingen van je medewerkers. Dat is niet te voorkomen en gebeurt in de beste relaties. Voor de verbondenheid hoeft dit geen ernstige gevolgen te hebben als je in het leiderschap bewust bezig bent met het bevorderen van betrokkenheid tussen jou en je medewerkers, door jezelf kwetsbaar op te stellen, waardering naar de ander uit te spreken, te vragen naar het wel en wee van medewerkers, oprecht aandacht te hebben voor de mens achter de medewerker, medewerkers ruimte te geven voor eigen ideeën, te laten zien dat het niet erg is om fouten te maken en dat je daarvan kunt leren, op cruciale momenten er te zijn voor je medewerkers, hen te durven aanspreken op hun gedrag, conflicten niet te vermijden, enzovoort.

Verbondenheid komt tot uiting in hoe de medewerker je ervaart in het in de relatie en het effect dat je aanwezigheid op hem heeft. Wordt hij onzeker of voelt hij zich juist sterk en weet hij zich gesteund? Is hij op z’n hoede of voelt hij zich vrij om te spreken en te handelen? Ervaart hij jou als iemand die oprecht geïnteresseerd is in hem en hem niet gebruikt voor organisatiedoeleinden? Een belangrijke voorwaarde voor oprechte verbondenheid is het accepteren en respecteren van elkanders grenzen. In de praktijk worden deze nogal eens overschreden, vooral daar waar sprake is van verschil in verantwoordelijkheden of machtsverhoudingen. Een ‘verbindende leider’ herkent dynamieken op dit terrein, is zich bewust van zijn eigen reactie daarop en beschikt over een handelingsrepertoire om dit positief te beïnvloeden.

In deze masterclass sta je stil bij de urgentie van verbondenheid, onderliggende krachtenvelden, de noodzaak van grenzen en essentiële beïnvloedingsfactoren in het leiderschap en de samenwerking.

Inschrijven Masterclass

De spreker

Hans Groeneboer

Hans Groeneboer is contextueel therapeut, coach, auteur en trainer. Hij richtte in 1989 Stichting Koinonia op wat uitgroeide tot een landelijk netwerk van praktijken voor pastorale en psycho sociale hulpverlening en een school voor pastoraal werkers waar jaarlijks 350 cursisten aan deelnemen. Hij schreef een aantal boeken vanuit het pastoraat over huwelijk, familierelaties, samengestelde gezinnen en communicatie.

Hans is ook actief in het bedrijfsleven als trainer en adviseur en traint hij management teams van grote bedrijven als KPN en KLM in Nederland. Hij schreef samen met een collega een nieuw boek over contextueel management “Dynamiek in Verbinding”en onlangs verscheen van zijn hand “Nieuwe tijden, nieuwe grenzen”. Voor Hans draait alles om verbinding. Of we nu in het bedrijfsleven werken, in kerken of in families of huwelijken. Uiteindelijk komen we tot ons doel als we verbinden en samenwerken. In deze masterclass neemt Hans ons mee in het beïnvloeden van organisaties vanuit contextueel perspectief.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, coaches, adviseurs en managers uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, enzovoort..

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.30 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep
16.00 uur: afsluiting

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief het boek “Dynamiek in Verbinding” van Hans Groenboer, een handout, consumpties, lunch en verwerking middels intervisie, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

kontakt der kontinentenConferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS  SOESTERBERG

Klik hier voor een routebeschrijving

Masterclass Serie

Deze masterclass maakt deel uit van de Post Hbo Leergang Excellent Leiderschap.  Als niet-student van de leergang is het mogelijk om de masterclasses van de leergang bij te wonen. Klik hier om je in te schrijven voor een masterclass naar eigen keuze. De volgende masterclasses zijn nog bij te wonen:

Vrijdag 27 Mei 2016 | Leiderschap en Verbondenheid | Hans Groeneboer
Vrijdag 17 Juni 2016 | Leiderschap, Moed en Daadkracht | Philip Messak

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045