Breng versnelling aan in je groei als leider

Eindelijk is er een praktische training rondom het boek “Ontwikkel je Leiderschap”, de bestseller van Joël Aerts ! Onder leiding van Joël en ervaren trainers ga je in vier maanden tijd je eigen leiderschapsontwikkeling op een praktische manier versnellen en leer je hoe je anderen daarin kunt ondersteunen en motiveren.

Een investering in mezelf

Met deze training investeer je in jezelf door je eigen potentieel en de bijzondere waarde daarvan te ontdekken. Het uitgangspunt is dat je al veel hebt dat van waarde is. In de training maak je keuzes waar je aandacht aan wilt geven en wat je verder gaat ontwikkelen. Door daar praktisch mee aan de slag te gaan wordt je toegevoegde waarde steeds meer zichtbaar. Je leert dat in te zetten op een manier die bij jou past. Zo maak je het verschil. Dat is wat je door deze training gaat ervaren!

Een investering in anderen

Tijdens deze vijfdaagse training ontdek je hoe jij als leider tot ontwikkeling komt en wat de specifieke factoren zijn die maken dat er groei ontstaat. Jij bent niet de enige die daarvan profiteert. Want doordat je weet hoe dat bij jou werkt kun je ook anderen helpen om te groeien in hun leiderschap. Jouw inzet en ontwikkeling is een directe investering in je klanten, team en organisatie.

Nieuwe inzichten en praktische tools

Onder leiding van Joël Aerts en ervaren trainers zet je in korte tijd concrete stappen. Dat doe je aan de hand van 14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling. Die principes geven inzicht en bewustwording hoe het bij jou als persoon werkt. Bij elk principe krijg je ook inspirerende tools aangereikt, waarmee je gaat oefenen en die je direct in je eigen praktijk gaat toepassen op jezelf en op anderen. Je gaat dus veel doen! De ervaringen die je daarin opdoet neem je weer mee de training in zodat je weer nieuwe feedback, advies en inspiratie kan ontvangen voor volgende stappen in je leiderschapsontwikkeling.

Mijn proces van leiderschapsontwikkeling

In veel boeken en trainingen over leiderschap ligt de focus op kennis en praktijk. Dan gaat het over hoe leiderschap er uit ziet en wat je als leider doet om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Dat is belangrijke informatie, maar wie er mee aan de slag gaat komt al snel bij de vraag: hoe kom ik daar? Hoe word ik een goede of nog betere leider? Hoe geef ik vorm aan mijn leiderschap zonder te worden geperst in een harnas van een of ander model of de zoveelste leiderschapstheorie? Daar gaat deze training over. Naast kennis en praktijk, gaat het vooral over het proces, jouw eigen en unieke proces van leiderschapsontwikkeling.

Een uitdagend programma

Met behulp van een helder plan dat aansluit bij wat jij nodig hebt ga je vier maanden lang investeren in jezelf, met anderen en voor anderen. Hiervoor is een uitdagend programma ontwikkeld van vijf trainingsdagen verspreid over vier maanden. Tussen de trainingsdagen door ga je aan de slag met diverse soorten opdrachten.

De inhoud van het programma volgt de structuur van het boek “Ontwikkel je Leiderschap” en is uitgewerkt in een praktische cursusmap. Ter ondersteuning word je aangesloten op het Online Studieplein waar je aanvullende studiemateriaal krijgt aangeboden.

Dag 1 | Ontwikkel jezelf als authentiek leider

Tijdens de eerste trainingsdag leg je de basis voor je eigen leiderschapsontwikkeling. Je wordt geholpen om woorden te geven aan de betekenis en de essentie van leiderschap. Binnen dat kader sta je stil bij de vraag hoe authentiek je leiderschap is en wat je ontwikkelmotivatie is.

Hiermee word je op het spoor gezet van je persoonlijke leiderschaps-ontwikkeling. Je maakt een begin met je ‘Zelfportret als leider’. Je krijgt zicht op je onderliggende drijfveren als leider. En je zet de eerste stappen richting je ontwikkeldoelen op basis van je sterke punten.

Dag 2 | Ontwikkel je plan en bepaal je spelregels

Leiderschapsontwikkeling gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je zelf de regie nemen en houden. Dat begint met een goed plan. Je maakt op basis van je ‘Zelfportret als leider’ en de leiderschapsvaardigheden die je wilt gaan ontwikkelen een plan op één A4. Daarvoor is het nodig dat je bewust oefenruimte creëert en reflecteert op je leiderschapservaringen. We gaan daar veel mee oefenen in de praktijk.

Het gaat mis in het leiderschap als het plan jou gaat beheersen. Als leider wil je zelf de regie houden en je niet verliezen in wat je jezelf of wat anderen je hebben opgelegd. Om daar grip op te krijgen en in te kunnen sturen ga je ontdekken welke spelregels je in het ontwikkelen van je leiderschap je in de loop van je leven eigen hebt gemaakt. Welke spelregels ga je behouden, welke ga je verwerpen en welke ga je herschrijven.

Dag 3 | Ontwikkel je leiderschap samen met anderen

Je zult verbaasd staan hoe je in een korte tijd in je leiderschap gaat groeien door de juiste ‘versnellers’ toe te passen. Deze dag staan we daar bewust bij stil door terug te kijken naar je ontwikkeling van de afgelopen weken. We gaan als het ware boven de processen hangen om nog beter te begrijpen hoe deze ‘versnellers’ de ontwikkeling beïnvloeden. Daardoor groeit je inzicht in leiderschapsontwikkeling voor jezelf en anderen.

Je ontwikkeling krijgt de komende weken een extra boost doordat je anderen gaat betrekken bij je eigen ontwikkeling. Je bereidt je voor op het gericht vragen van feedback en adviezen aan mensen uit je leef- en werkomgeving. Daar gaan we natuurlijk uitgebreid mee oefenen. Het doel hiervan is dat je de bronnen gaat vinden die je motiveren en inspireren. Deze dag ga je ontdekken welke bronnen dat voor jou zijn, zodat je daar voor de volgende groeifase flink uit kunt putten.

Dag 4 | Ontwikkel je leiderschap door jezelf uit te dagen

Door alles wat je tot nu toe hebt gedaan en geleerd weet je hoe jij als leider ontwikkelt. Jij hebt namelijk je unieke ontwikkelroute. Als je die leert herkennen kun je in toekomstige situaties die route gaan bewandelen om het maximale uit je leiderschapsontwikkeling te halen. Deze dag ga  je verschillende soorten leerervaringen  uitproberen, inzetten en benutten om je eigen ontwikkeling verder te versnellen.

Dag 5 | Ontwikkel je leiderschap door anderen uit te dagen

Aan het eind van deze training gaan we oogsten én zaaien. Door te oogsten staan we stil bij de reis die we individueel en gezamenlijk hebben gemaakt en wat het ons heeft opgeleverd. Daarmee kijken we ook vooruit. Want hoe kunnen we met alles wat we hebben geleerd anderen helpen en uitdagen in hun leiderschapsontwikkeling? Hoe kunnen we in onze eigen omgeving een bijdrage leveren aan een beter klimaat voor leiderschapsontwikkeling? Hoe ondersteunen we onze medewerkers in hun groei als leider en welke lessen mogen we daarin vooral niet vergeten?

Wat levert deze training mij op?

Je investering verdien je dubbel en dwars terug. In ieder geval ga je ervaren hoe je op een doelgerichte en gestructureerde wijze je eigen leiderschapsontwikkeling kan versnellen. Hoe dat er concreet gaat uitzien is afhankelijk van de doelen waar je aan gaat werken. Dat is voor elke deelnemer aan dit programma verschillend. Maatwerk dus!

Je opbrengst gaat echter verder dan je persoonlijke groei. Want in deze training ga je leren hoe die persoonlijke groei tot stand is gekomen. Je gaat ontdekken en toe-eigenen wat de factoren zijn die hebben gemaakt dat je bent gaan ontwikkelen.

Deze training levert je onder andere de volgende resultaten op

 1. Ik weet wat leiderschap is, hoe ik leiderschap kan ontwikkelen en wat daar voor nodig is (ontwikkelroute).
 2. Ik kan richting geven, actie stimuleren en groei faciliteren (essentie).
 3. Ik weet wie ik ben, hoe ik mezelf  beter kan leren kennen en hoe ik daar naar kan handelen (authenticiteit).
 4. Ik kan mijn potentieel als leider ontdekken en deze op een gemotiveerde en doelgerichte wijze versterken (leiderschapspotentie).
 5. Ik ken de bouwstenen van leiderschapsstijlen en kan de kracht en zwakte van mijn eigen voorkeurstijl hanteren in het leiderschap (leiderschapsstijlen).
 6. Ik kan op een effectieve manier kennis over leiderschap tot mij nemen en dit praktisch inzetten om mijn leiderschap te ontwikkelen (leiderschapskennis).
 7. Ik weet wat mijn specifieke leiderschapsvaardigheden zijn en kan deze effectief oefenen en inzetten om mijn leiderschap te ontwikkelen (leiderschapsvaardigheden).
 8. Ik kan sneller, vaker en beter feedback verzamelen en toepassen om te groeien als leider (feedback).
 9. Ik weet wat mij belemmert om advies te vragen, hoe ik daarmee omga en ik kan op de juiste manier en bij de juiste personen advies vragen om te groeien als leider (advies).
 10. Ik weet hoe ik me kan laten inspireren en wat ik kan doen om het beste uit mezelf te halen (inspiratie).
 11. Ik kan de juiste leeromgeving en leerervaringen creëren om te groeien als leider en kan daar regie op kan uitoefenen (ervaringsleren).
 12. Ik kan mijn leiderschap ontwikkelen door mijn leermentaliteit en mijn professionele speelruimte te vergroten (mentaliteit).
 13. Ik kan meer inzicht krijgen in mijn handelen als leider door effectief te reflecteren op mijn eigen veronderstellingen (reflecteren).
 14. Ik kan op een effectieve manier anderen  helpen en motiveren in hun leiderschapsontwikkeling (versterken).

In deze training helpen we je deze resultaten eigen te maken op drie niveaus

 • ik begrijp wat er mee wordt bedoeld
 • ik weet hoe dit werkt bij mezelf
 • ik kan dit toepassen op anderen

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor teamleiders, managers, hoofden, coördinatoren, stafmedewerkers en iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling van anderen.

In deze training gaat het over processen en principes die breed herkenbaar en toepasbaar zijn. Daarom komen de deelnemers aan deze training uit verschillende beroepsgroepen. In de praktijk geeft dit een bijzondere meerwaarde aan de interactie en oefeningen tijdens de trainingsdagen.

Er wordt van je verwacht dat je op de een of andere wijze leiding geeft aan anderen (een team, een kring, medewerkers, vrijwilligers, enzovoort) en gebruik maakt van je eigen leiderschapspraktijk (waar loop ik tegen aan in de praktijk en waar wil ik mee leren omgaan).

In deze training ga je eerst (en vooral) met jezelf aan de slag. Je neemt je eigen leiderschap onder de loep en je bent bereid om eigen ontwikkeldoelen te formuleren en andere deelnemers aan de training te laten meekijken met je leiderschapsontwikkeling.

Niveau en Studiebelasting

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Om de cursus goed te kunnen volgen is een HBO denk- en werkniveau wel een vereiste.

Afhankelijk van hoe je leert mag je rekenen op gemiddeld 10-12 uur voorbereiding per cursusdag (dat is 3-4 uur per week), waarvan je in de praktijk een aanzienlijk deel van deze uren integrerert in je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je je eigen studielast ook wat regelen doordat we gebruik maken van verplichte en vrijwillige opdrachten, Formeel heeft de cursus 95 SBU (studiebelastinguren).

Waar en wanneer wordt de training gehouden?

Editie Najaar 2019

De bijeenkomsten vinden om de drie weken plaats.

DAG 1 | Vrijdag 22 november 2019
DAG 2| Donderdag 12 december 2019
DAG 3| Donderdag 16 januari 2020
DAG  4| Donderdag  6 februari 2020
DAG  5| Donderdag 5 maart 2020


De trainingsdagen beginnen om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Trainingslocatie

Als opleidingslocatie is gekozen voor een centrale locatie in Nederland. Het viersterren Landgoedhotel Villa Vennendal te Nunspeet is een sfeervol buitenverblijf in een bosrijke omgeving en draagt bij aan de rust en inspiratie die nodig is voor een unieke ervaring tijdens deze dag.

Vennenpad 5
8072 PX Nunspeet
Klik hier voor het maken van een routebeschrijving

 

De waarde van je investering

Klik hier voor een algemene verantwoording van de opleidingskosten.

Opleidingskosten

De all-in opleidingskosten voor dit uitdagende vijfdaagse trainingsprogramma onder deskundige leiding van Joël Aerts zijn € 1.948,=

In dit bedrag is het studiemateriaal opgenomen, dat bestaat uit een studiemap met syllabus “Ontwikkel je Leiderschap in vier maanden” en een uitgebreid ondersteuningspakket via Online Studieplein. Daarnaast zijn de literatuur “Ontwikkel je Leiderschap”, reprorechten en een uitgebreid arrangement voor een goed trainingsklimaat inbegrepen.

Btw
De hierboven genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Betalingsregeling

Een deelnemer heeft de mogelijkheid om de opleidingskosten van de training in 2, 4 of 6 termijnen te betalen en kan dit aangeven bij de inschrijving.

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

 

Overige informatie

Met deze informatie krijg je een nog beter beeld van de training.

De docent

Joël Aerts spreekt, schrijft en adviseert over leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Hij is trainer en auteur van de bestseller ‘Ontwikkel je leiderschap“. Eerder schreef hij samen met Ben Tiggelaar de nummer 1 bestseller “MBA in één dag” en werkte aan de totstandkoming van twintig audioprogramma’s over de beste ideeën van de belangrijkste managementdenkers.

Zijn trainingen zijn energiek en interactief, vol met onderbouwde inzichten en ontzettend praktisch. De afgelopen jaren heeft hij lezingen en trainingen verzorgd voor meer dan vijftig profit- en non profitorganisaties.

Naast spreker en auteur is Joël een ervaren organisatieadviseur. Hij koppelt de theorie aan de praktijk waarbij het resultaat altijd voorop staat. Scherpe analyses die inzicht geven, pragmatische oplossingen die het verschil maken en een duidelijke visie typeren hem.

Wat is kenmerkend voor deze training?

 • Persoonlijke aandacht
 • Procesbegeleiding in kleine groepen o.l.v. een vaste trainer
 • Een interactieve benadering
 • Een betrokken en open sfeer
 • Veel praktijkoefeningen, werkvormen en rollenspelen
 • Het geleerde is direct in de praktijk toepasbaar