Alumni bijeenkomsten

Ieder semester organiseren we een alumnibijeenkomst voor onze oud-cursisten en studenten. Deze bijeenkomsten kenmerken zich door inspirerende sprekers en trainers op het terrein van coaching en leiderschapsontwikkeling. In informele sfeer ontmoet je oud-studiegenoten en onderhoud je contacten met het werkveld.

Bij sommige alumnibijeenkomsten is het mogelijk om ook deel te nemen als je geen opleiding bij ons hebt gevolgd. Dit is een mooie manier om kennis te maken met onze opleiding. Als een alumni-bijeenkomst een open karakter heeft, dan wordt dit expliciet aangegeven.

De eerstvolgende bijeenkomst op 12 oktober 2018 en heeft een open karakter. Coach, onderzoeker en leiderschapstrainer Jacky van de Goor geeft dan de workshop “Terug naar de essentie – de kracht van storytelling in coaching en leidinggeven”.

Workshop Excellence Opleiding

Terug naar de Essentie

Over de kracht van storytelling in coachen en leidinggeven

Een zinvol leven leiden is cruciaal voor ons geluk en welbevinden. Maar het is niet vanzelfsprekend in een tijd die wordt gedomineerd door ratio, efficiency en succes.

Om goed te kunnen coachen en leiding te geven is het belangrijk dat we in contact blijven met onze eigen bronnen van zingeving. In ons werk willen we anderen helpen die verbinding ook te maken. Maar hoe doe je dat?

Vanuit deze vraag stuitte Jacky van de Goor op de Japanse film After Life (1998), waarin één verrassend eenvoudige levensvraag centraal staat: stel dat in het hiernamaals al je herinneringen uit dit leven worden gewist, op één na. Welke herinnering kies jij om mee te nemen?

Een vraag die leidt tot prachtige verhalen over wat mensen ten diepste drijft. Gegrepen door deze film heeft Jacky een interventie ontwikkeld, die antwoord geeft op de beginvraag van elk ontwikkelproces: wat beweegt jou? Het is een krachtige interventie om mensen in verbinding te brengen met zichzelf, met elkaar en met de opgave waar zij voor staan.

Deze interventie wordt nu als workshop aangeboden voor alumni van Excellence Opleiding & Training. Deelnemen aan de workshop  brengt je in korte tijd – op basis van één persoonlijke herinnering – bij jouw persoonlijke essentie. In de workshop ervaar je wat de kracht is van storytelling om zingeving bespreekbaar te maken, en hoe er op een diep niveau verbinding ontstaat tussen mensen wanneer je op deze wijze herinneringen deelt.

Daarnaast draag je door je deelname bij aan Jacky’s promotieonderzoek aan het Storylab van de Universiteit Twente, gericht op de betekenis van deze herinneringen als bronnen van zingeving. 

Programma

Middagprogramma 12 oktober = VOLGEBOEKT

12.00 uur Luxe Veluwse Lunch
13.15 uur Workshop “Terug naar de essentie”
16.00 uur Borreluur
17.00 uur Afsluiting

Workshopleider Jacky van de Goor werkt als organisatiecoach, leiderschapstrainer, auteur, spreker en onderzoeker aan vitale mensen en vitale organisaties. Bezieling en zingeving staan daarin centraal.

Ze is gefascineerd door de manier waarop we op het werk gewoontes creëren waar niemand gelukkig van wordt, maar waar we hopeloos in vast komen te zitten – magisch en tragisch. In haar werk richt ze zich op het doorbreken van deze verstikkende patronen, om ruimte te maken voor zin en energie.

Jacky is auteur van o.a. “Hartelijk georganiseerd – organisatiecultuur ontwikkelen en begrijpen” en doet promotieonderzoek naar betekenisvolle levensmomenten en zingeving aan de Universiteit Twente (Storylab). Binnen CC Excellence is zij docent “Coachen op Cultuur en Relaties” voor de Leergang Coachen Practitioner en “Leiderschap en Authenticiteit” voor de Leergang Excellent Leiderschap.

Overige informatie

Investering

Alumni-bijeenkomsten zijn zo laag mogelijk geprijsd. De kosten voor dit programma zijn € 75,= per persoon (all in).

Btw
De programmakosten zijn exclusief 21% btw.

Deelnemen als belangstellende

Vanwege het interactieve karakter van de workshop is er een beperkt aantal plaatsen.

Locatie

Als opleidingslocatie is gekozen voor een centrale locatie in Nederland. Het viersterren Landgoedhotel Villa Vennendal te Nunspeet is een sfeervol buitenverblijf in een bosrijke omgeving en draagt bij aan de rust en inspiratie die nodig is voor een unieke ervaring tijdens deze opleiding.

Vennenpad 5
8072 PX Nunspeet
Klik hier voor het maken van een routebeschrijving