Alumni bijeenkomsten

Ieder semester organiseren we een alumnibijeenkomst voor onze oud-cursisten en studenten. Deze bijeenkomsten kenmerken zich door inspirerende sprekers en trainers op het terrein van coaching en leiderschapsontwikkeling. In informele sfeer ontmoet je oud-studiegenoten en onderhoud je contacten met het werkveld.

Enkele maanden geleden gaf Jacky van de Goor een inspirerende workshop met als thema “Terug naar de essentie”. We hebben toen ervaren wat de kracht is van storytelling in het coachen en leidinggeven.

Iemand die de kunst van storytelling verstaat is prof. dr. Gabriël Anthonio. Hij is beperkt beschikbaar als spreker omdat hij zorgvuldig wil omgaan met zijn tijd. Maar als hij spreekt trekt hij volle zalen. Zijn verhalen raken het hart en de toepassingen die hij geeft voor leiders en coaches zijn praktisch en doorleefd.

Daarom zijn we erg blij dat Gabriël op vrijdag 21 juni a.s. een masterclass geeft over “Het Zwitsers zakmes voor de teamleider en de teamcoach“. Aansluitend wordt er een verwerkingsprogramma aangeboden met twee keuzeworkshops over  “Begeleiden van Teamontwikkeling” en “Intervisie: leren van collega’s“.

 

Het Programma

Ochtend

Vanaf 09.00 uur staat de koffie met gebak klaar. Om 09.45 uur start de Masterclass “Het Zwitsers zakmes van de leider en de coach” onder leiding van Gabriël Anthonio. In de masterclass zoomen we in op vier functies van het zakmes. Twee functies die te maken hebben met de praktische kant van leiding geven aan een team of organisatie en twee functies die aandacht geven aan de niet zichtbare processen binnen een team of organisatie:

 • De schaar (taken, rollen en verantwoordelijkheden verhelderen in het team)
 • Het pincet (zichtbare obstakels verwijderen in het team)
 • De kurkentrekker (belemmerende zaken en negatieve onderstroom van het team aanpakken)
 • De tandenstoker (persoonlijke belemmeringen als leider of coach aanpakken)

Lunch

Om 13.00 uur bieden we je een luxe Veluwse Lunch aan en is er tijd voor ontmoeting en ontspanning. NB: Als je alleen deelneemt aan het ochtendprogramma dan eindig je met een lunch. Als je alleen deelneemt aan het middagprogramma dan start je met een lunch.

Middag

Van 14.00 – 16.00 uur verwerk je het ochtendprogramma door deel te nemen aan een van de volgende workshops (bij het inschrijven maak je een keuze):

Intervisie: onderhoud je professie met collega’s
onder leiding van Coby van der Zee

 • De do’s en donts ‘van intervisie
 • Oefenen met een intervisiemethode n.a.v. een vraagstuk uit het ochtendprogramma
 • Het delen van de intervisiervaring en de functie van Begeleide Intervisie
 • Deelnemen aan een intervisiegroep: CC Excellence faciliteert  intervisiegroepen voor alumni
 • Info Opleiding tot Professioneel Intervisor (speciaal aanbod voor alumni)

Begeleiden van teamontwikkeling
onder leiding van Gerbrand Kloppenburg en Bart Broekman

 • Het verhaal van Gabriël wordt geplaatst in een visie op teamontwikkeling
 • Hoe doe je dat nu als leider of coach in de praktijk (interactief en delen ervaringen)
 • Oefenen met een concrete tool voor teamontwikkeling
 • info Post Hbo Leergang Excellent Teamcoachen (speciaal aanbod voor alumni)

Afscheidsborrel

Onder het genot van een borrel en versnaperingen praten we nog wat na over deze bijzondere dag. Het officiële programma is rond 17.00 uur beëindigd.

 

Investering

Alumni-bijeenkomsten zijn zo laag mogelijk geprijsd. Het dagprogramma is vastgesteld op € 165,= (28% korting op de reguliere prijs).

Volg je geen masterclass, maar neem je alleen deel aan het middagprogramma dan betaal je  € 79,= (geen korting i.v.m. bodemprijs).

De deelnameprijs is inclusief het boek “Het zwitsers zakmes van de leider” (alleen bij deelname aan masterclass), verwerkingsmateriaal en locatie- en arrangementskosten.

Btw
De deelnemerskosten zijn exclusief 21% btw.

GRATIS deelnemen?

Als je n.a.v. deze dag besluit om in het najaar deel te nemen aan de Leergang Excellent Teamcoachen, de Opleiding tot Professioneel Intervisor, of de Toptraining Ontwikkel je Leiderschap met Joël Aerts, dan ontvang je de volledige kosten van deze dag retour (als korting op de factuur van de opleiding). M.a.w dan doe je 100% gratis mee!

PE-punten

Er is een PE-accreditatie aangevraagd bij de NOBCO-EMCC

Locatie

Als opleidingslocatie is gekozen voor een centrale locatie in Nederland. Het viersterren Landgoedhotel Villa Vennendal te Nunspeet is een sfeervol buitenverblijf in een bosrijke omgeving en draagt bij aan de rust en inspiratie die nodig is voor een unieke ervaring tijdens deze opleiding.

Vennenpad 5
8072 PX Nunspeet
Klik hier voor het maken van een routebeschrijving

Prof. dr. Gabriël Anthonio is voorzitter van de Raad van Bestuur van Verslavingszorg Noord Nederland, bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid bij Rijksuniversiteit Groningen en Lector in Leiderschap en Verandermanagement aan de Stenden University in Leeuwarden.

Door zijn narratieve en conceptuele benadering weet Gabriël op een bijzondere en effectieve wijze bij te dragen aan het ontdekken van dieperliggende overtuigingen en waarden op het gebied van (persoonlijk) leiderschap. Binnen Excellence Opleiding verzorgt hij gastlessen over waardengedreven leiderschap.

Gabriël Anthonio is een gedreven manager, maar tegelijk ook kritisch naar anderen en zichzelf. Zijn inleidingen worden gekenmerkt door een combinatie van praktijk en wetenschappelijke inzichten. Hij spreekt daarbij niet alleen het verstand, maar bovenal het hart aan.

Gerbrand Kloppenburg is docent binnen de Senior Practitioner Teamcoachleergang en opleidingssupervisor. Hij is een ervaren begeleidingskundige en geregistreerd coachsupervisor bij de Association of Coaching Supervisors. Nadat hij als hulpverlener werkte in de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ, was hij als kerndocent (methodiek, groepsdynamica en coaching) verbonden aan een HBO-opleiding Social Work (Viaa Zwolle).

Inmiddels is hij werkzaam als senior-consultant binnen het onderwijs. Zijn brede expertise op het gebied van opleiding, coaching en supervisie, organisatieverandering, (handelings)onderzoek en projectmanagement komen samen in het ontwerpen en uitvoeren van begeleidingstrajecten waarin leren en ontwikkelen centraal staan. Zijn kennis en inzichten zijn uitgebracht in het boek “Dynamiek en Diagnose – diagnostisch kijken in het sociaal werk”.

In 2013 heeft hij zijn MSc in Management Consultation afgerond aan de faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Coby is docent van de Opleiding tot Professioneel Intervisor en de module “De Gereedschapskist”binnen de Practitioner Coachopleiding. Zij is een ervaren (opleidings)supervisor en (team)coach. Coby gaat én voor kwaliteit én een inspirerende inhoud. Ze noemt zichzelf een echte ‘goudzoeker’: zij speurt naar go(u)d in de ander en haalt dat naar boven. Zij houdt van levenslang mogen leren. “Lerender Wijs” is één van haar gevleugelde uitspraken.

Coby heeft hbo-theologie gestudeerd en is jarenlang werkzaam geweest in het landelijke toerustingswerk van de IZB voor missionaire gemeenteopbouw en was in diverse functies verbonden aan enkele onderwijsinstellingen. Na haar opleiding Supervisie & Coaching is zij gestart met haar eigen bureau Dynanoia en werkt voornamelijk in kerken, onderwijs en organisaties.

Coby wordt graag ingezet bij complexe situaties om te helpen ontwarren waar de kern van het probleem zit en zet graag mensen weer in hun kracht.

Bart is oprichter en eigenaar van CC Excellence. Sinds 2009 is hij fulltime werkzaam als coach, opleider, trainer en adviseur. De brede kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in het sociale (maatschappelijk werker), het kerkelijke (predikant) en het zakelijke leven (directeur), vormen de inzet om op een betrokken en professionele wijze ondersteuning te bieden aan leiders en medewerkers  binnen organisaties en teams.

Zijn bekwaamheden liggen op het terrein van:

 • Ontwikkelen van leertrajecten op het terrein van leiderschap, coaching en persoonlijke ontwikkeling.
 • Executive coaching
 • Teamcoaching en -procesbegeleiding
 • Sparringpartner bij ontwikkelingen en veranderingen in organisaties