Ervaringen TransforMisioneel Coachen Basics Online

De beste manier om te vertellen wat de Online versie van de cursus TransforMissioneel coachen Basics voor jou kan betekenen is door de cursisten zelf aan het woord te laten.

Vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe waardevol het is een Coachcursus Online te volgen die zo persoonlijk is en dichtbij komt.

Vooraf had ik niet kunnen bedenken hoe waardevol het is een Coachcursus Online te volgen die zo persoonlijk is en dichtbij komt. We zijn een groep studenten die elkaar helpen in hun ontwikkeling. Is er afstand? Fysiek wel, maar qua persoonlijke groei zijn er weinig mensen die zo dichtbij zijn gekomen. Samen online optrekken is om je over te verwonderen, het is veilig en verrijkend!
Mirjam Companjen, Trainer, Pedagogisch coach en Manager Kinderopvang

Iedere Online trainingsdag is voor mij bijzonder waardevol.

Ik heb zowel trainingen op locatie als online gevolgd. Of je een voorkeur hebt voor offline of online, CC Excellence laat iedere keer weer zien hoe je het beste uit de omstandigheden en uit jezelf kunt halen  En is dat niet een belangrijk aspect van coaching? Ook met de online trainingen wisten de cursusleiders me steeds weer te boeien, hielden ze me bij de les, zorgden ze voor een goede interactie tussen de deelnemers. Iedere Online trainingsdag is voor mij bijzonder waardevol. 
Ike Roetman, Product Owner

Ik ervaar het als een effectieve manier van coachen…

Coaching en Online lijken niet bij elkaar te passen. Bij het coachen wil je immers dichtbij iemand komen. Toch heb ik na enkele Online Coachtrainingen gemerkt dat we als groep ver weg en toch dichtbij waren. We waren geografisch ver van elkaar verwijderd, maar de online verbinding bracht ons dicht bij elkaar. Ik ervaar het als een effectieve manier van coachen die in de toekomst vast vaker toegepast zal worden.
Eefje van de Werfhorst, Docent Godsdienst

De online variant is net zo krachtig als de offline variant!

Bij CC Excellence heb ik ervaring met zowel de fysieke (offline) bijeenkomsten als de online bijeenkomsten. De online variant kan ik een ieder aanraden, deze is namelijk net zo krachtig als de offline variant! Door veel interactie en oefeningen met prikkelende vragen werd ik tijdens de online training op een prettige manier gecoacht in mijn persoonlijke ontwikkeling, terwijl ik zelf aan het stuur bleef.
Diego IJzerman, Head Senior Security Officers

Mijn beeld van een online training voor coaching is echt veranderd

Een online training voor coaching? Ik zal eerlijk zijn, daar zou ik nooit voor hebben gekozen. Mijn beeld was dat daarvoor face-to-face contact noodzakelijk is. Maar dat beeld is echt veranderd. Noodgedwongen, door de Corona maatregelen, heeft de cursus voor mij een online vervolg gekregen. Ik heb gemerkt dat deze vorm net zo goed werkt. De uitleg van theorie was helder en samen oefenen via videoverbinding blijkt ook heel goed mogelijk. Ik kan de Online Coach Cursus daarom van harte aanbevelen!
Henk-Jan Olijve, Kredietbeoordelaar

Het voelt als thuiskomen

Dit is een pure, leerzame en verrijkende opleiding die in alle omstandigheden ernaar streeft het beste voor zijn cursisten eruit te halen. Het voelt als thuiskomen!
Sanne Visser, Geriatriefysiotherapeut en Projectleider

Het is CC Excellence gelukt om aan een lastige uitgangspositie een mooie wending te geven.

Mijn aanvankelijke reserves ten aanzien van ‘online’  hielden het niet lang vol. De verrassende aanpak, de goede overdracht van de stof en de aandacht voor de verschillende deelnemers maakten het snel vertrouwd. Het laat ook zien hoe het CC Excellence lukt om aan een lastige uitgangspositie een mooie wending te geven. Volgens mij hoort dat ook bij groeien!
Wim van Stuijvenberg – Docent

Online Coachtraining: een goed alternatief om toch de Basiscursus Excellent Coachen te volgen.

Hoewel je de fysieke ontmoeting mist, is het heel waardevol om de coach opleiding online te volgen. Het heeft me verrast hoe groot de onderlinge betrokkenheid bleek, terwijl we niet direct met elkaar konden contacten. De lesstof wordt ook online, op een prettige manier gegeven. Lekker om in je eigen omgeving toch een kwalitatieve coachopleiding te kunnen volgen. Van harte aanbevolen!
Marjonelle Meindersma, Move Your Mountain

De Online Coachtrainingen zijn inspirerend en van harte aan te bevelen.

De Online Coachtrainingen zijn inspirerend en van harte aan te bevelen. Je leert online in een snel maar behapbaar tempo enorm veel coachingsvaardigheden. De mix tussen theorie en praktijk en de afwisseling in het programma maken het zeer concreet en toepasbaar.
Jonathan van den Broek, Re-integratiecoach

De Online Coachtraining heb ik ervaren als een goed alternatief.

De Online Coachtraining heb ik ervaren als een goed alternatief. In mijn situatie was de afstand tot de trainingslocatie vrij groot. Het voordeel van Online is dat je niet hoeft te reizen. Als deelnemer voelde ik me, ondanks het scherm, echt betrokken bij de groep. De inhoud van de training komt goed over en de interactie met de trainer gaat eigenlijk als vanzelf. Zelfs de coachoefeningen in koppels werken heel goed via beeldbellen. Kortom, voor mij was het een effectieve en efficiënte manier van trainen.
 Frans Brouwer, Manager Quality Assurance

Verrassend vond ik de constatering dat de aangereikte leerstof beter bij mij binnen komt dan bij een klassikale sessie.

Met gemengde gevoelens ben ik begonnen aan de Online Training TransforMissionel Coachen Aan het einde van de dag heb ik geconstateerd dat dit niet nodig was geweest. Het contact met elkaar en de cursusleider verliep voortreffelijk. Iedereen stelde zich open en kreeg de gelegenheid om zijn verhaal of aanvulling te doen. Verrassend vond ik de constatering dat de aangereikte leerstof beter bij mij binnen komt dan bij een klassikale sessie. Omdat het online is en je de cursusleider vol in beeld ziet wordt je ‘ persoonlijk’ aangesproken en geïnformeerd. Bij het oefenen in tweetallen voelde ik mij minder onzeker over mijzelf door de fysieke afstand en het feit dat er niet meer personen in de online omgeving aanwezig zijn. Dat gaf mij rust en inspiratie.
Trees Boerendonk, Administratief Medewerker

Het heeft niet alleen mijn visie op coaching veranderd, maar ook mijzelf.

Afgelopen jaar ben ik gestart als cursist bij CC Excellence. Het heeft niet alleen mijn visie op coaching veranderd, maar ook mijzelf. De Online Cursus wordt op een professionele manier gegeven, de leerstof is interessant en direct toepasbaar in mijn coachpraktijk en persoonlijk leven. Word een betere versie van jezelf en meld je aan!
Arend Jansen, Persoonlijk Coach

Iedereen wordt uitgedaagd om actief mee te denken en mee te doen

Hoewel fysiek op afstand, voelde de online training voor mij absoluut niet afstandelijk. Het was een mooie mix van informatie, praktijk en overdenking.  De interactie maakt het tot een levendig en persoonlijk geheel. Iedereen wordt uitgedaagd om actief mee te denken en mee te doen.
Mirjam Hollander, Pastoraal Medewerker

TransforMissioneeel Coachen Basics Online

Met de Online editie van de Basiscursus TransforMissioneel coachen werk je in kleine groepen vier maanden lang aan het verbeteren van je coachvaardigheden en word je intensief gecoacht op je eigen vraagstukken. Daardoor ervaar je direct resultaat in de praktijk. Er zijn twee beloften verbonden aan het volgen van deze Online Coachcursus:

 1. In korte tijd nemen je coachvaardigheden toe.
  Het maakt niet uit of je een beginneling bent in het coachen of een gevorderde. Je gaat groeien in coachvaardigheden en ontbrekende coachcompetenties versterken.
 2. Je gaat een sprong maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  Doordat je het geleerde toepast op je eigen leven, ga je nieuwe inzichten over jezelf opdoen en neemt de kwaliteit van je professioneel handelen toe.

Geen training zonder taart!

In deze korte video vertelt Bart Broekman over zijn ervaring met online training en coaching. NB: in de video wordt verwezen naar een cursus eerder dit jaar. Inmiddels zijn we enkele edities verder.

Trainer en Coach

De cursus wordt gegeven door senior trainer en executive coach Bart Broekman.

Bart is oprichter en eigenaar van CC Excellence. Sinds 2009 is hij fulltime werkzaam als coach, opleider, trainer en adviseur. De brede kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in het sociale (maatschappelijk werker), het kerkelijke (pastor) en het zakelijke leven (ondernemer), vormen de inzet om op een betrokken en professionele wijze ondersteuning te bieden aan leiders en medewerkers binnen organisaties en teams.

Schrijf je nu in
 • Kleine groepen
 • Professionele coaching
 • Directe feedback
 • Krachtige oefensessies
 • Extra praktijkdag
 • Online Studieplein

MEER dan een basiscursus

Voortdurend evalueren en verbeteren staat bij ons centraal. Hierdoor is een cursus ontstaan met een uniek karakter die goed aansluit bij de praktijk van het dagelijks leven. Nergens anders vind je een basisopleiding met zoveel persoonlijke begeleiding in je eigen leerproces.

Kenmerken

De cursus is een combinatie van een training in vaardigheden en een persoonlijk coachtraject. Je brengt je eigen ontwikkelgebieden en vraagstukken in en gaat vier maanden aan de slag met principes en inzichten uit het TransforMissioneel Coachen. Natuurlijk is het effect mede afhankelijk van de bereidheid om jezelf te onderzoeken en open te staan voor veranderingen. Maar van onze kant stellen we alles in het werk om je hierin te faciliteren:

 • De Online cursus wordt gehouden in kleine groepen van 4-6 deelnemers.
 • Het programma wordt afgestemd op jouw leerdoelen en de leerdoelen van de andere deelnemers.
 • Er is veel ruimte voor interactie en het bespreken van vragen over praktijk en theorie.
 • Het programma kent een grote mate van wisselwerking tussen theorie, praktijk reflectie en verwerking.
 • Je krijgt veel persoonlijke aandacht en begeleiding van de coach/trainer in je ontwikkeling (ook buiten de cursusdagen om).
 • Je krijgt veelvuldig bevestigings- en ontwikkelingsgerichte feedback op je coachvaardigheden.

Blended Learning

De Online Basiscursus kent een mix van verschillende leervormen die zowel online als offline worden ingezet:

 • Online Studieplein
 • Leesopdrachten (boek en syllabus)
 • Oefencoachsessies
 • Reflectieopdrachten (reflectie op theorie en praktijk)
 • Observatieopdrachten
 • 360o feedbackopdracht
 • Persoonlijke coachbegeleiding
 • Online Intervisie
 • Praktijkdag (offline)

Kennis

Je gaat ontdekken hoe je coachen kunt gebruiken om anderen te motiveren en in een ontwikkeling te brengen. Je krijgt inzicht in de verschillende coachfasen en de technieken die helpend zijn om deze fasen goed te doorlopen. Je herkent weerstand en kan dit duiden.

Houding

Je gaat ontdekken wat je kwaliteiten, valkuilen en blokkades zijn. Je leert hoe, intrinsieke drijfveren en belemmerende overtuigingen leiden tot denkbeelden, keuzen en acties. In dat kader formuleer je je eigen ontwikkeldoelen en een plan om daar bewust aan te werken.

Vaardigheden

Je leert coachmethodieken en je gaat oefenen met specifieke coachtechnieken. Wat je tijdens de cursus hebt geleerd ga je direct toepassen in je werkpraktijk. Je krijgt concrete handvatten voor het stellen van de juiste vragen en leert hoe je met gerichte interventies het zelfoplossend vermogen kan vergroten.

Onderwijsmodulen

In de  Online Basiscursus krijg je concrete handvatten aangereikt om anderen individueel te coachen. Tijdens dit proces wordt er ook veel aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. De vaardigheden die je van je teamleden verwacht ga je eerst op jezelf en de andere cursisten toepassen. Er is veel ruimte voor het oefenen van coachvaardigheden en het bespreken van  eigen praktijksituaties.

Module 1 | Inleiding TransforMissioneel Coachen

Deze startmodule heeft tot doel om meer zicht te krijgen op de verschillende visies van het coachen. Er wordt uitgebreid ingaan op het TransforMissioneel Coachen. Deze benadering is er niet op gericht om zo snel mogelijk prestatiedoelen te halen. Concreet resultaat is voor ons belangrijk, maar de weg daar naar toe is net zo belangrijk. Wij kiezen voor een route waar je onderweg veel leert over jezelf en de context waar je deel van uitmaakt. Daarmee haal jij niet alleen je doelen, maar leer je jezelf ook beter kennen en ga je -als nevenresultaat- beter functioneren en presteren.

In het TransforMissioneel Coachen is identiteit een belangrijk aandachtsgebied. Wie ben ik, wat maakt mij uniek, wat zijn mijn kwaliteiten? Nauw verbonden daarmee is de vraag: wat is mijn missie? Wat vind ik werkelijk belangrijk, waar geef ik echt om, hoe zet ik mijn gaven en talenten in? Als mijn identiteit en missie helder zijn, ben ik dan in staat om op een authentieke wijze vorm te geven aan mijn eigen functioneren op de plek waar ik van betekenis wil zijn?

TransforMissioneel Coachen zoekt in dit proces aansluiting bij de omgevingscultuur waar je deel van uitmaakt. Want de effectiviteit van je missie zal voor een groot deel afhangen van de wijze waarop je  in staat bent onderdeel te worden van die cultuur, zonder je identiteit en eigenheid te verliezen. Een belangrijke sleutel om dit te bereiken is het vormgeven en in stand houden van goede relaties. In wat voor situatie je ook verkeert, de kwaliteit van de relaties in die situatie, zijn bepalend voor je succes.

In dit kader is het belangrijk om inzicht te krijgen in hoe leer- en veranderprocessen verlopen en hoe je als coach of coachend leider invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van de ander. In deze basiscursus staat vooral het eigen leerproces centraal en wordt er een begin gemaakt met het ontwikkelen van eigen coachvragen in relatie tot de eigen coachhouding. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse coachtechnieken en –methodieken.

Module 2 | Basisvaardigheden TransforMissioneel Coachen

Deze module heeft tot doel om de cursist vertrouwd te maken met de basisbeginselen van het coachen. Deze module is niet overbodig voor hen die in de praktijk al met coachen te maken hebben gehad. Zelfs voor de doorgewinterde coach is het van belang om opnieuw stil te staan bij de vraag: doe ik de dingen nog zoals ik ze zou moeten doen?

Coachen is een vak apart. Veel mensen denken dat ze coachen, maar in feite doen ze niets anders dan adviseren of het doorgeven van kennis. Coachen vergt een actieve luisterhouding en doelgericht vragen stellen om zo de ander in een proces te brengen van bewustwording en ontwikkeling. Bij coachen gaat het erom dat niet de coach maar de coachee zelf het antwoord gaat vinden. In deze module gaat de deelnemer ontdekken welke stijl van coachen bij hem past en hoe hij die effectief kan inzetten. Ook zal hij zicht krijgen op zijn eigen coachkwaliteiten en de daaraan verbonden persoonlijke valkuilen en uitdagingen.

TransforMissioneel Coachen heeft te maken met het herdefiniëren van denkkaders. De deelnemer krijgt in deze module technieken aangereikt die de coachee helpen bij het bedenken van ‘baanbrekende oplossingen’ voor zijn eigen probleem. In dat kader zal ook worden stil gestaan bij het doorbreken van weerstanden in het coachen.

Tijdens de gehele cursus wordt veel geoefend in kleine groepjes van twee of drie personen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van persoonlijke en actuele casussen. De leerervaringen worden zowel in de kleine groep als plenair gereflecteerd en geëvalueerd.

Voor wie?

Deze verdiepende cursus TransforMissioneel Coachen Basics Online is bijzonder geschikt voor leidinggevenden, managers, teamleiders, coördinatoren, stafmedewerkers en lijnfunctionarissen uit allerlei branches. Kortom, iedereen die verantwoordelijkheid draagt in het leidinggeven aan of begeleiden van anderen. Uit welke beroepsgroep je ook komt in deze cursus gaat het over processen en principes die herkenbaar zijn

In de praktijk geeft de diversiteit van de cursusgroep een bijzondere dimensie aan de interactie en oefeningen en draagt het bij aan nieuwe inzichten voor de eigen werkcontext.

Niveau en Studiebelasting

De cursus wordt gegeven op HBO-niveau. Een specifieke vooropleiding wordt niet vereist. Ook is het niet nodig om coachvaardigheden of kennis over coachen te hebben. Om de cursus goed te kunnen volgen is een HBO denk- en werkniveau wel een vereiste.

Afhankelijk van het studietempo mag je rekenen op gemiddeld 4-6 uur voorbereiding per dagdeel en ongeveer 12 uur voor het schrijven van je persoonlijk leerverslag.

Deze cursus is gebaseerd op de kwaliteitscriteria van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en kan bij voldoende resultaat een opstap zijn naar een foundation of practitioner coachopleiding.

Cursusdata Online

Schrijf in voor editie T64 en ontvang GRATIS een Trainingsdag aan Zee over Creatieve Coachtools op vrijdag 17 juni 2022.

Editie T60 (VOL)

Editie T64

Dinsdagochtend

Dinsdagochtend

 • 30 september 2021
 • 14 oktober 2021
 • 04 november 2021
 • 18 november 2021
 • 02 december 2021
 • 18 december 2021
 • 08 januari 2022 (praktijkdag)
 • 8 maart 2022
 • 22 maart 2022
 • 12 april 2022
 • 26 april 2022
 • 10 mei 2022
 • 24 mei 2022
 • 11 juni 2022 (praktijkdag)

De online bijeenkomsten starten om 09.30 uur en eindigen omstreeks 13.00 uur.

Praktijkdag

De praktijkdag is op een zaterdag van 09.30 – 16.30 uur en vindt plaats op onze trainingslocatie in Woerden of Nunspeet (afhankelijk van de woonplaatsen van de deelnemers). In Coronatijd zijn de locatie en trainingsruimte zijn aangepast om de gezondheid van de deelnemers zoveel mogelijk te waarborgen: aangepaste zaalopstelling, XL-zalen voor extra oefenruimte, regelmatige desinfectie, speciale cateringmaatregelen, enz.). Klik hier voor ons corona-protocol

 • Een dag vol coachoefening
 • Extra coachtools voor direct gebruik
 • Een uur lang Q & A (wat je maar wilt vragen over coachen)

De waarde van je investering

Wie op zoek gaat naar een gelijkwaardige cursus van acht dagdelen komt al snel tot de ontdekking dat je hiervoor 175 tot 200 euro per dagdeel betaald. Voor hen die coachen niet als professie willen uitoefenen, maar het gebruiken als ondersteuning in het werk, is dit een hoge drempel. Wij vinden het belangrijk dat deze basiscursus voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is en houden daarom de opleidingskosten laag door de opleidingsprijs voor de Basics te subsidiëren met 30% korting.

Voor hen die een erkende opleiding tot (professioneel) coach overwegen is dee cursus een ideale gelegenheid om eerste stappen te zetten in het coachen als professie, zonder direct vast te zitten aan de hogere kosten van een volledige geaccrediteerde opleiding. Na de Basics kan de cursist besluiten om al dan niet in te stromen in een vervolgopleiding (de kosten van deze cursus worden dan afgetrokken).

Laatste kans: bespaar veel geld op je opleiding

Volg je deze opleiding in 2022, maar betaal je in 2021 dan kun je ongeveer 20% tot 26% besparen op je opleiding! Deze regeling vervalt met ingang van het nieuwe jaar. Schrijf je daarom dit jaar nog in!

Voor meer informatie ga naar: bereken je voordeel…

 

Opleidingskosten

De kosten voor deze opleiding bestaan uit twee onderdelen: een onderwijsbijdrage en studiekosten.

Onderwijsbijdrage

Voor de vierdaagse cursus TransforMissioneel Coachen Basics Online is de onderwijsbijdrage (het zogenaamde ‘lesgeld’) vastgesteld op € 672,=. Dit bedrag is Tijdens de editie Voorjaar 2022  inclusief:

 • Gratis Online Begeleide Intervisie
 • Gratis Persoonlijke Online Coachsessie
 • Gratis Trainingsdag aan Zee over Creatieve Coachtools

Studiekosten

Naast de onderwijsbijdrage betaalt een deelnemer aan studiekosten: € 376,=

Specificatie

 • Locatie-, arrangements- en studiokosten: € 220,=
 • Studiemateriaal en reprorechten: € 40,=
 • Beoordeling en certificeringskosten: € 100,=
 • Administratie en porto: € 16,=

Optioneel kan worden gekozen voor ondersteunend literatuur à: € 37,=  (door de cursist zelf aangekocht).

Btw
De opleidingskosten en bijkomende kosten zijn exclusief 21% btw.

Algemene Voorwaarden

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.