Coachen bij Stress en Burn-out

De studiedagen van het Excellence Cachfestival vormen een continu doorlopend jaarprogramma waar coaches elkaar ontmoeten, inspirerende seminars en workshops bezoeken, verhalen delen over groei en transformatie en genieten van heerlijk eten en luisteren naar muziek.

Op donderdag 9 juni deelt Annita Rogier (onder voorbehoud) met ons de belangrijkste lessen uit haar “Handboek Coachen bij Stress en Burn -out” en gaan we oefenen met coachvaardigheden om verantwoord en effectief bij te dragen aan herstel bij stress en burn-out van onze coachees.

Psycho-educatie
Eén op de drie werknemers ervaart een te hoge werkdruk, en het ziekteverzuim door stress en burn-out neemt nog steeds toe toe. Opvallend genoeg zijn het vaak de zeer betrokken medewerkers met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die een burn-out krijgen of overspannen worden. Ze raken uitgeput na een lange periode van overbelasting. De oorzaken van burn-out zijn overigens zeer divers. Kenmerkend is wel dat het er vaak langzaam insluipt. Dat de emmer langzaam vol druppelt hebben we niet altijd door, totdat de bekende laatste druppel in de emmer valt. Een belangrijk onderdeel van het coachen op stress en burn-out is psycho-educatie. Dat betekent dat je als coach in staat bent om een korte en eenvoudige uitleg te geven over de oorzaken en gevolgen van stress. Dit helpt de coachee om zich bewust te worden wat er is gebed en geeft aanknopingspunten om de stress aan te pakken. In een serie workshops krijg je met behulp van het “Handboek Coachen bij Stress en Burn-out” (bij de prijs inbegrepen) heldere kaders, inzichten en schema’s die je helpen een helder en duidelijk verhaal te houden.

De coachaanpak
De coachaanpak bij stress en burn-out is altijd maatwerk. Toch is het belangrijk om een kapstok te hebben waar je je benadering aan kunt ophangen. Het geeft de coachee rust en vertrouwen als je helder kunt uitleggen welke stappen belangrijk zijn in het herstelproces. Daarnaast zijn er bepaalde onderdelen in de aanpak die absoluut noodzakelijk zijn. In een serie workshops staan we stil bij acht stappen die de basis vormen van jouw aanpak.. Je krijgt de belangrijkste inzichten aangereikt die bij een methodische stap horen en je ontvangt praktische handvatten die je direct kunt toepassen in de coachpraktijk.

Evidence-based
Coachen is een professie. Dat betekent dat je als coach je aanpak weet te verantwoorden. In dat kader vinden we het belangrijk om te werken met methoden en technieken die we helder kunnen onderbouwen met wetenschappelijke inzichten. We hebben Annita Rogier uitgenodigd omdat zij gebruik maakt van een evidence-based en sythematische benadering met beproefde technieken. De kracht van haar benadering is dat zij dit op op een heldere en eenvoudige wijze weet te vertalen naar de coachpraktijk en de leefwereld van de coachee.

Opbloeien
Over coachen bij stress en burn-out zegt Annita: “Het is misschien wel een van de mooiste vakken die er zijn. Het is heel bevredigend om gestreste en uitgeputte mensen weer vaste grond onder de voeten te zien krijgen. Je merkt hoe ze zichzelf herontdekken, weer een koers in hun leven en werk vinden en weer zin in werk krijgen. Ze bloeien op“.  Met dit verlangen komen veel coaches naar het Coachfestival. Je krijgt concrete tools, oefeningen en hulpmiddelen mee om anderen te helpen opnieuw tot bloei te komen!

 

Wat gaat er gebeuren?

Ontdekken en beleven, dat is waar het om gaat in dit Coachfestival. Alle zintuigen worden geprikkeld. Je wordt niet alleen geinspireerd door te luisteren naar de inzichten van experts op het vakgebied, je gaat met het oog op de coachpraktijk ook zelf ervaren en oefenen. Er is veel ruimte voor ontmoeting, misschien zelf voor het aangaan van nieuwe collegiale vriendschappen. Lekker eten, live muziek en een schitterende omgeving horen tot de ambience van deze bijzondere dag.

Het programma

09.30Ontvangst
10.00Welkom en Opening
10.15De Bedoeling (verhalen die raken)
10.45Workshop
11.45Oefensessies
12.30Uitgebreid lunchen en ontmoeting
13.30Workshop
14.30Oefensessies
14.15Break
15.00Workshop
16.00Verhalen delen
16.30Borrelen
17.30Einde dag

Van harte welkom!

De bijeenkomsten van het Coachfestival is voor een brede doelgroep:

Onze alumni
We willen onze oud-studenten en cursisten een plek bieden waar ze hun ervaringen kunnen delen en kunnen doorgroeien in hun professie. Zij krijgen 25% korting op elke bijeenkomst die valt onder het Coachfestival.

Onze cursisten en studenten
Iedereen die bij ons een erkende coachopleiding volgt ontvangt gratis twee studiedagen naar keuze uit het aanbod van het Coachfestival. Daarna mogen zij met 25% korting deelnemen aan elke activiteit die valt onder het Coachfestival

Coaches
We zijn geen gesloten club, daarom zijn ook coaches en begeleiders die elders zijn opgeleid van harte welkom voor bijscholing en professionele vriendschappen.

Geïnteresseerden
Tot slot is het coachfestival is een mooie plek om kennis te maken met onze opleidingen, (oud) cursisten en de sfeer te proeven die zo kenmerkend voor ons is. Voor sommige workshops is het vereist dat je een bepaald niveau van coachen hebt. Maar ook als je geen ervaring hebt blijven er genoeg bijeenkomsten over om eens te bezoeken.

Permanente Educatie

De meeste workshops en seminars van het Coachfestival hebben het NOBCO PE-vignet en vallen daarmee onder de categorie Permanente Educatie. Dat betekent dat je met je deelname de noodzakelije PE-punten verzameld voor de (her)accreditatie van je inschrijving in het beroepsregister van coaches. Voor deze studiedag loopt een aanvraag bij de NOBCO.

Inspirerende locatie

We komen samen op een inspirerende locatie: het voormalige Koetshuis van het Landgoed “De Oldhorst” in Wezep. Weg van de hectiek en opgenomen door de rust van de heerlijke tuin omgeven door de bossen en weilanden van het landgoed.

Adres

Zuiderzeestraatweg 413
8091 PA Wezep

Wat draag je bij?

De deelnemersbijdrage voor deze dag van het Excellence Coachfestival is € 255,= (excl. btw). Hiermee investeren we in jouw persoonlijke en professionele groei via inspirerende studiedagen en workshops door topsprekers en autoriteiten op hun vakgebied.

Het bedrag is inclusief consumpties, uitgebreide lunch en afsluitende conferentieborrel. In het conferentiemateriaal vind je het bijbehorende boek van Annita Rogier “Handboek Coachen bij Stress en Burn-out“, zodat je na afloop de belangrijkste principes die zijn behandeld nog eens rustig kunt doorlezen.

Misschien heb je het boek al in je bezit? Dan heb je een mooi cadeau om weg te geven aan een collega of klant…

Bonusboek bij vroege inschrijving

Bij inschrijving voor 9 mei 2022 ontvang je als bonus het tweede zeer gewaardeerde boek van Annita Rogier “Van uitgeblust naar energiek – de beproefde methode”.

Speciaal tarief voor alumni

Als je bij ons een diploma hebt gehaald op Foundation, Practitioner of Senior-Practitioner ontvang je een korting van 25% op de deelnemersprijs. Ontmoet tijdens het Coachfestival oud-studiegenoten en haal je benodigde PE-punten (bekijk per workshop de PE-waarde)!

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien verhinderd? Maak dan gebruik van onze coulante annuleringsregeling. Bij annulering tot 1 maand voor aanvang van het Coachfestival kun je kosteloos annuleren (uitsluitend per mail naar info@cc-excellence.nl). Bij annulering na 1 maand tot twee weken voor aanvang van het Coachfestival ben je 25% van de deelnemersprijs verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van het congres bent je de volledige prijs verschuldigd.

Vanzelfsprekend kun je altijd, zonder bijkomende kosten, jezelf laten vervangen door een collega (klik hier voor de Algemene Voorwaarden).