Waar gaat het over?

Het thema ‘zingeving’,  is voor veel mensen een belangrijk aandachtsgebied. Tegenwoordig wordt er veel geappelleerd aan slogans als ‘het vinden van jezelf’ of ‘het vinden van je bestemming’. Dit alles brengt ons bij de kernvraag: “waar gaat het eigenlijk om in het leven?”. Deze vraag is universeel, niet gebonden aan ras, cultuur of religie en is het onderzoeksgebied van filosofen door de eeuwen heen. Het is een vraag die steeds weer terugkeert in het leven. In deze tweedaagse training staan we uitgebreid stil bij de zingevingsprincipes van de neuroloog en psychiater Victor Frankl. Ter ondersteuning maken we gebruik van het boek Geef zin aan je werk, over de zingevingsprincipes van Victor Frankl, door Alex Pattakos (Business Contact Amsterdam, 2006)

Coachen op Identiteit en Missie erkent mensen in het feit dat ze op zoek zijn naar zichzelf en dat die zoektocht alleen resultaat kan opleveren in relatie tot anderen en –vanuit onze christelijke identiteit – tot de Ander. In deze module leert je vragen te stellen die appelleren aan het vraagstuk van zingeving en de wijze waarop de coachee invloed uitoefent op zijn leven. In dat kader staan we stil bij de betekenis van ‘regievoering’. Tot slot besteden we ook aandacht aan het thema ‘vitaliteit’ als essentiële randvoorwaarde om een betekenisvol leven te leiden.

Je krijgt concrete coachinstrumenten aangereikt, zoals biografieopdrachten en het werken met persoonlijkheidsvragenlijsten, om bewust en doelgericht een persoonlijke ontdekkingstocht te begeleiden, de ander te helpen levensthema’s te ontdekken en persoonlijke belemmeringen op te sporen en te pareren. Het doel daarvan is om de coachee op een uitdagende en concrete manier te helpen in zijn proces van transformatie naar een zinvol leven.

Wat gaat er gebeuren?

Met ons speciaal programma over Coachen op Identiteit en Missie gaan we in op de vraag hoe we anderen kunnen coachen in een leven dat betekenis heeft en geeft. Uit onderzoek blijkt dat bijna 70% van de mensen niet het werk doet dat ze graag zouden willen doen of het leven leiden dat ze zouden willen leiden. Sommigen dromen over een leven met een andere invulling. Anderen zouden wel willen dromen, maar weten niet goed wat ze willen. Toch is het onrustig en voelt het leven niet als compleet en zinvol.

Daarom staan we stil bij coach- en zingevingsprincipes die mensen kunnen helpen om zicht te krijgen op het leven waarvoor ze zijn gemaakt, wat ze altijd al hadden willen doen, over welke kwaliteiten ze beschikken om hun droom waar te maken en wat de meest voorkomende valkuilen zijn. Ook het omgaan met teleurstellingen en tegenslagen maakt deel uit van deze module. In dat kader wordt uitgebreid geoefend met de zingevingsprincipes van Victor Frankl.

Inhoud

In deze tweedaagse komend de volgende onderwerpen aan bod:

 • TransforMissioneel Coachen: de betekenis van zingevingvragen
 • Op zoek naar authenticiteit en integriteit
 • Coachen op identiteit en drijfveren
 • Regievoeren en coachen op de as van invloed
 • Leren van levensthema’s uit de levensbiografie
 • Het doorbreken van belemmerende patronen
 • De rol van vergeven en loslaten in het coachproces
 • Het ontdekken van persoonlijke drijfveren
 • Het concreet maken van levensdoelen
 • Coachinstrumenten op het niveau van identiteit en missie

Data

De trainingwordt gegeven op de volgende dagen:

 • vrijdag 12 mei 2023
 • vrijdag 23 juni 2023

Programmatijden: van 09.30 tot 17.00 uur

Inspirerende locatie

Als locatie voor deze training is gekozen voor een centrale locatie in Nederland. Het viersterren Landgoedhotel Villa Vennendal te Nunspeet is een sfeervol buitenverblijf in een bosrijke omgeving en draagt bij aan de rust en inspiratie die nodig is voor een unieke ervaring tijdens deze opleiding.

Overnachting

Wil je voor of na de bijeenkomst jezelf verwennen met een overnachtingsarrangement neem dan contact op met het hotel en vraag naar de mogelijkheden. Bij overnachting voorafgaand of aansluitend op de cursusdag ontvang je 10% korting op de prijs (kortingscode: CC Excellence).

Locatie

Vennenpad 5
8072 PX Nunspeet

Auto: klik hier voor het maken van een routebeschrijving.
OV: het treinstation is op enkele minuten loopafstand van de locatie.

Wat is je investering?

De onderwijsbijdrage voor de twee-daagse training Coachen op Identiteit en Missie is vastgesteld op € 599,=

De overige kosten  bedragen € 174,=. Hier volgt een specificatie:

 • catering- en arrangementskosten: € 120,- (full-arrangement)
 • studieliteratuur, repro en porto € 38,-
 • studiemateriaal: € 16,-

In totaal betaal je dus voor deze twee-daagse training € 773,=. Betaling in 2 of 3 termijnen is mogelijk

BTW
Bovengenoemde kosten zijn exclusief 21% btw.

Algemene Voorwaarden
Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.