Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studiedag: Transactionele Analyse en Egoposities

09-12-2021 @ 09:30 - 17:30

Transactionele Analyse en Egoposities

Het Excellence Coachfestival is een continu doorlopend jaarprogramma waar coaches elkaar ontmoeten, inspirerende workshops en seminars bezoeken, verhalen delen over groei en transformatie en genieten van heerlijk eten en luisteren naar muziek.

Op donderdag 9 december worden we door Beatrijs Dijkman meegenomen in de wereld van de Transactionele Analyse (TA). Als professional is Beatrijs hoofdredacteur van het TA-Magazine, schrijver en kritische lezer, coach en supervisor, onderzoeker, docent en de eeuwige student, psychodramatherapeut, participatief theatermaker en onderzoeker.

Ontdekken en begrijpen
In een serie workshops behandelen we de concepten Egoposities, transacties en Script. Eerst staan we stil bij de betekenis van deze concepten binnen het kader van TA en passen we ze toe op ons eigen leven waardoor we ze beter gaan begrijpen. Hierdoor krijgen we een beter zicht op de transacties en patronen die we hebben ontwikkeld in ons leven en hoe die onze interactie en samenwerking met anderen beïnvloeden.

Toepassen
Nadat we deze benadering op onszelf hebben toegepast gaan we ontdekken hoe we deze concepten toepassen binnen de context van coachen. Hiervoor krijgen we praktische handvatten aangereikt en is er ruimte om deze te oefenen. Tot slot wordt er ook aandacht gegeven aan het Script. Hiermee gaan we ontdekken dat sommige transacties gebaseerd zijn op onderliggende overtuigingen, hoe die kunnen leiden tot strategieën die we ons hele leven toepassen en hoe we die kunnen doorbreken.

 

Wat gaat er gebeuren?

Ontdekken en beleven, dat is waar het om gaat in dit Coachfestival. Alle zintuigen worden geprikkeld. Je wordt niet alleen geinspireerd door te luisteren naar de inzichten van experts op het vakgebied, je gaat met het oog op de coachpraktijk ook zelf ervaren en oefenen. Er is veel ruimte voor ontmoeting, misschien zelf voor het aangaan van nieuwe collegiale vriendschappen. Lekker eten, live muziek en een schitterende omgeving horen tot de ambience van deze bijzondere dag.

Het programma

09.30Ontvangst
10.00Welkom en Opening
10.15De Bedoeling (verhalen die raken)
10.45Workshop
11.45Oefensessies
12.30Uitgebreid lunchen en ontmoeting
13.30Workshop
14.30Oefensessies
14.15Break
15.00Workshop
16.00Verhalen delen
16.30Borrelen
17.30Einde dag

 

Locatie

De Oldhorst te Wezep
Zuiderzeestraatweg 413
Wezep,8091 PA
+ Google Maps
Telefoon:
0900 - 09 30
Site:
https://excellence-opleiding.nl/