Harthorend Luisteren

De studiedagen van het Excellence Cachfestival vormen een continu doorlopend jaarprogramma waar coaches elkaar ontmoeten, inspirerende seminars en workshops bezoeken, verhalen delen over groei en transformatie en genieten van heerlijk eten en luisteren naar muziek.

​Op donderdag 3 februari neemt coach en inspirator Harry van de Pol ons mee op reis langs de verschillende stadia van de luisterthermometer. Volgens Harry is luisteren in essentie een gevende beweging. Als coaches ontvangen we niet alleen informatie van de coachee, als essentie van het luisteren hebben we ook wat te geven. Naar aanleiding van zijn boek “Harthorend luisteren voor coaches” deelt hij met ons de belangrijkste inzichten en geeft hij praktische handreikingen om te groeien in de kunst van het luisteren.

Luisteren naar jezelf
De eerste interventie die je als coach doet is ‘luisteren naar jezelf’. Wat gebeurt er met, wat hoor je van binnen, wat voel je en wat betekent dat? We staan stil bij de vraag hoe jij dat doet in de situatie waarin je je bevindt. Welke vaardigheden zet je dan in, maak je gebruik van alle mogelijkheden die er zijn en waar zou je nog winst kunnen halen? De vraag is natuurlijk wat doe je dan daarmee? Daarom slaan we ook ‘bruggetjes’ naar het luisteren naar anderen (de coachee, je medewerker of je team).

Wat je in de weg staat ben jezelf
Luisteren naar jezelf gaat niet vanzelf. Als professional coach weet je dat de effectiviteit van het coachen hierdoor wordt bepaald. Toch kun je jezelf soms ook in de weg staan als je luistert vanuit oordeel, angst of eigen behoeften. Daarom ga je ontdekken hoe je dit op tijd kunt herkennen en hoe jezelf ‘voorbij’ kunt komen.

Erkenning geven
Tot slot ga je ontdekken hoe je zo kunt reageren op wat een coachee zegt of voelbaar maakt, dat de ander zich ‘uitgenodigd voelt om tevoorschijn te komen’. Hier gaat het over het geven van ‘erkenning’. Hoe doe je dat op een authentieke manier?

Wat gaat er gebeuren?

Ontdekken en beleven, dat is waar het om gaat in dit Coachfestival. Alle zintuigen worden geprikkeld. Je wordt niet alleen geinspireerd door te luisteren naar de inzichten van experts op het vakgebied, je gaat met het oog op de coachpraktijk ook zelf ervaren en oefenen. Er is veel ruimte voor ontmoeting, misschien zelf voor het aangaan van nieuwe collegiale vriendschappen. Lekker eten en een schitterende omgeving horen tot de ambience van deze bijzondere dag.

Het programma

09.30Ontvangst
10.00Welkom en Opening
10.15De Bedoeling (verhalen die raken)
10.45Workshop
11.45Oefensessies
12.30Uitgebreid lunchen en ontmoeting
13.30Workshop
14.30Oefensessies
14.15Break
15.00Workshop
16.00Verhalen delen
16.30Borrelen
17.30Einde dag

Van harte welkom!

De bijeenkomsten van het Coachfestival is voor een brede doelgroep van coaches:

Onze alumni
We willen onze oud-studenten en cursisten een plek bieden waar ze hun ervaringen kunnen delen en kunnen doorgroeien in hun coachprofessie. Zij krijgen 25% korting op de onderwijsbijdrage van elke bijeenkomst die valt onder het Coachfestival.

Onze cursisten en studenten
Iedereen die bij ons een erkende coachopleiding volgt ontvangt gratis twee studiedagen naar keuze uit het aanbod van het Coachfestival. Daarna mogen zij met 25% korting op de onderwijsbijdrage deelnemen aan elke activiteit die valt onder het Coachfestival.

Coaches
We zijn geen gesloten club, daarom zijn ook coaches en begeleiders die elders zijn opgeleid van harte welkom voor bijscholing en professionele vriendschappen.

Belangstellenden
Tot slot is het coachfestival is een mooie plek om kennis te maken met onze opleidingen, (oud) cursisten en de sfeer te proeven die zo kenmerkend voor ons is. Voor sommige workshops is het vereist dat je een bepaald niveau van coachen hebt. Maar ook als je geen ervaring hebt blijven er genoeg bijeenkomsten over om eens te bezoeken.

Permanente Educatie

De meeste workshops en seminars van het Coachfestival hebben het NOBCO PE-vignet en vallen daarmee onder de categorie Permanente Educatie. Dat betekent dat je met je deelname de noodzakelije PE-punten verzameld voor de (her)accreditatie van je inschrijving in het beroepsregister van coaches. Voor deze studiedag loopt een aanvraag bij de NOBCO.

Inspirerende locatie

We komen samen op een inspirerende locatie: het voormalige Koetshuis van het Landgoed “De Oldhorst” in Wezep. Weg van de hectiek en opgenomen door de rust van de heerlijke tuin omgeven door de bossen en weilanden van het landgoed.

Adres

Zuiderzeestraatweg 413
8091 PA Wezep

Navigatie

Voer bovenstaand adres in je navigatiesysteem. Aan het eind van je reis neem je de inrit bij hectometerpaaltje 58.

Wat draag je bij?

De kosten voor deze studiedag bestaan uit twee onderdelen: een onderwijsbijdrage en studiekosten.

De onderwijsbijdrage voor deze dag van het Excellence Coachfestival is € 115,= (excl. btw).

Studiekosten

Naast de onderwijsbijdrage betaalt een deelnemer aan studiekosten: € 140,=.

Specificatie

€ 60,=    Studiemateriaal en reprokosten
€ 80,=    Catering en Arrangementskosten

Hiermee investeren we in jouw persoonlijke en professionele groei via inspirerende studiedagen en workshops door topsprekers en autoriteiten op hun vakgebied.

Het bedrag is inclusief consumpties, uitgebreide lunch en afsluitende conferentieborrel. In het conferentiemateriaal vind je ook het bijbehorende boek van Harry van de Pol “Harthorend Luisteren voor professionals“, zodat je na afloop de belangrijkste principes die zijn behandeld nog eens rustig kunt doorlezen.

Misschien heb je het boek al in je bezit? Dan heb je een mooi cadeau om weg te geven aan een collega of klant…

Bonusboek bij vroegboek

Bij inschrijving voor 3 januari a.s. ontvang je als bonus ook zijn boek “Goed Voelen, emoties voor je laten werken“. *

Speciaal tarief voor alumni

Als je bij ons een diploma hebt gehaald op Foundation, Practitioner of Senior-Practitioner niveau ontvang je een korting van 25% op de onderwijsbijdrage. Ontmoet tijdens het Coachfestival oud-studiegenoten en haal je benodigde PE-punten (bekijk per workshop de PE-waarde).

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien verhinderd? Maak dan gebruik van onze coulante annuleringsregeling. Bij annulering tot 1 maand voor aanvang van het Coachfestival kun je kosteloos annuleren (uitsluitend per mail naar info@cc-excellence.nl). Bij annulering na 1 maand tot twee weken voor aanvang van het Coachfestival ben je 25% van de volledige prijs verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van het congres bent je de volledige prijs verschuldigd.

Vanzelfsprekend kun je altijd, zonder bijkomende kosten, jezelf laten vervangen door een collega (klik hier voor de Algemene Voorwaarden).

* De actie bonusboek bij vroegboek is niet van toepassing voor studenten in opleiding en eigen medewerkers.