Samensturing

De studiedagen van het Excellence Cachfestival vormen een continue doorlopend jaarprogramma waar coaches elkaar ontmoeten, inspirerende seminars en workshops bezoeken, verhalen delen over groei en transformatie en genieten van heerlijk eten en luisteren naar muziek. Op donderdag 14 oktober staat het thema “Samensturing” centraal.

Onder leiding van Rianca Evers (organisatieadviseur en ontwikkelaar van het concept Samensturing) en Wilbert de Goei (strategisch adviseur Samensturing), worden we meegenomen in de wereld van Samensturing als organisatieprincipe.

Rianca werkte jarenlang in de verslavingszorg als o.a. hulpverlener, preventiewerker, projectleider en beleidsadviseur en ontdekte daar in de praktijk hoe weinig de mensen in organisaties zijn afgestemd op het gezamenlijke doel van de organisatie. Waar ze kon, bracht ze hulpverleners, cliënten en ketenpartners bij elkaar om samen na te denken over zorgbeleid en ieders bijdrage daaraan. Daarmee werden de roots voor Samensturing gelegd.

Wilbert is zowel werkzaam in het bedrijfsleven als in kerkelijke organisaties. De verbindende factor daarin is leiderschap. Als leider – waar je ook werkzaam bent – is Samensturing volgens Wilbert een prachtige weg om mens en missie aan elkaar te verbinden.

Natuurlijke benadering
Rianca bedacht Samensturing als organisatieprincipe samen met een collega als tegenhanger van alle pragmatische zelfsturingstrajecten die ze om zich heen zagen. Trajecten waarin zomaar managementlagen werden weggesneden, teams verweesd rondliepen en veel mensen het gevoel hadden dat ze hun betekenis voor de organisatie en de samenleving verloren. Het concept werd in de praktijk ontwikkeld en pas daarna van een degelijke theoretische onderbouwing voorzien. Dat is te merken want in de praktijk wordt het als een natuurlijke vorm van organiseren ervaren, maar het vergt in veel gevallen ook fundamentele aanpassingen.

Fundamentele benadering
In de allereerste plaats vraagt het van leidinggevenden een andere mindset en manier van werken: van hiërarchie naar gelijkwaardigheid. Daarnaast vraagt het van alle betrokkenen een manier van samenwerken waarin dialoog aan de basis staat van gezamenlijke besluitvorming. Hiervoor zijn heldere kaders nodig, waarbinnen veel ruimte is voor het ontdekken van een authentieke manier van samenwerken.

Praktische handvatten
In een serie workshops nemen Rianca en Wilbert ons mee in de fundamentele keuzen en kernprincipes die nodig zijn voor deze manier van werken met en kijken naar organisaties en teams. Het fasenmodel geeft coaches, en begeleiders van veranderprocessen praktische handvatten om stap voor stap Samensturing vorm te geven. We zijn enthousiast over deze benadering omdat het zo goed aansluit bij het gedachtegoed en de benadering van het TransforMissioneel Coachen!

Kerkleiders
Deze serie workshops is ook voor kerkleiders interessant. Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Rianca “Samensturing in de kerk“. Hierin werkt ze het concept Samensturing uit naar een werkbaar en haalbaar model voor nieuwe kerkstructuren, waarmee ze terug gaat naar de oorspronkelijke missie van de kerk: samen sturen. Hoewel we in deze studiedag niet expliciet ingaan op de context van de kerk, is het wel een mooie kennismaking met dezelfde principes en benadering van samen sturen. Bij inschrijving voor 14 september ontvang je dit boek als extra cadeau!

Wat gaat er gebeuren?

Ontdekken en beleven, dat is waar het om gaat in dit Coachfestival. Alle zintuigen worden geprikkeld. Je wordt niet alleen geinspireerd door te luisteren naar de inzichten van experts op het vakgebied, je gaat met het oog op de coachpraktijk ook zelf ervaren en oefenen. Er is veel ruimte voor ontmoeting, misschien zelf voor het aangaan van nieuwe collegiale vriendschappen. Lekker eten, live muziek en een schitterende omgeving horen tot de ambience van deze bijzondere dag.

Het programma

09.30Ontvangst
10.00Welkom en Opening
10.15De Bedoeling (verhalen die raken)
10.45Workshop – door Rianca Evers
11.45Oefensessies (zelfonderzoek)
12.30Uitgebreid lunchen en ontmoeting
13.30Workshop – door Wilbert de Goei
14.30Oefensessies (interventietools)
15.00Break
15.30Workshop en Verhalen Delen – door Wilbert de Goei
16.30Borrelen
17.30Einde dag

Van harte welkom!

De bijeenkomsten van het Coachfestival is voor een brede doelgroep:

Onze alumni
We willen onze oud-studenten en cursisten een plek bieden waar ze hun ervaringen kunnen delen en kunnen doorgroeien in hun professie. Zij krijgen 25% korting op elke bijeenkomst die valt onder het Coachfestival.

Onze cursisten en studenten
Iedereen die bij ons een erkende coachopleiding volgt ontvangt gratis twee studiedagen naar keuze uit het aanbod van het Coachfestival. Daarna mogen zij met 25% korting deelnemen aan elke activiteit die valt onder het Coachfestival

Coaches
We zijn geen gesloten club, daarom zijn ook coaches en begeleiders die elders zijn opgeleid van harte welkom voor bijscholing en professionele vriendschappen.

Belangstellenden
Tot slot is het coachfestival is een mooie plek om kennis te maken met onze opleidingen, (oud) cursisten en de sfeer te proeven die zo kenmerkend voor ons is. Voor sommige workshops is het vereist dat je een bepaald niveau van coachen hebt. Maar ook als je geen ervaring hebt blijven er genoeg bijeenkomsten over om eens te bezoeken.

Permanente Educatie

De meeste workshops en seminars van het Coachfestival hebben het NOBCO PE-vignet en vallen daarmee onder de categorie Permanente Educatie. Dat betekent dat je met je deelname de noodzakelije PE-punten verzameld voor de (her)accreditatie van je inschrijving in het beroepsregister van coaches. Voor deze studiedag loopt een aanvraag bij de NOBCO.

Inspirerende locatie

We komen samen op een inspirerende locatie: het voormalige Koetshuis van het Landgoed “De Oldhorst” in Wezep. Weg van de hectiek en opgenomen door de rust van de heerlijke tuin omgeven door de bossen en weilanden van het landgoed.

Adres

Zuiderzeestraatweg 413
8091 PA Wezep

Wat draag je bij?

De deelnemersbijdrage voor deze dag van het Excellence Coachfestival is € 255,= (excl. btw). Hiermee investeren we in jouw persoonlijke en professionele groei via inspirerende studiedagen en workshops door topsprekers en autoriteiten op hun vakgebied.

Het bedrag is inclusief consumpties, uitgebreide lunch en afsluitende conferentieborrel. In het conferentiemateriaal vind je ook het boek van Rianca Evers: “Samensturing -organiseren van gedeelde verantwoordelijkheid”, zodat je na afloop de belangrijkste principes nog eens rustig kunt doorlezen.

Misschien heb je het boek al in je bezit? Dan heb je een mooi cadeau om weg te geven aan een collega of klant…

Bonusboek bij vroege inschrijving

Bij inschrijving voor 30 september a.s. ontvang je als bonus ook het pas verschenen boek van Rianca: “Samensturing in de kerk”!

Seizoenskaart 2021/2022

Aan het begin van een nieuwe reeks festivaldagen bieden we je de mogelijkheid om een seizoenskaart te bestellen à € 1.275,=. Hiermee schrijf je direct in voor alle vijf festivaldagen en ben je verzekerd van een plaats! Je krijgt geen korting omdat de prijs al zo laag mogelijk is gehouden, maar behalve de extra bonusboeken voor vroege inschrijving t.w.v. € 135,= ontvang je ook nog eens een boekenbon van € 100,= vrij te besteden bij managementboek.nl. Let op: dit aanbod loopt tot 30 september 2021.

Speciaal tarief voor alumni

Als je bij ons een diploma hebt gehaald op Foundation, Practitioner of Senior-Practitioner ontvang je een korting van 25% op de deelnemersprijs. Ontmoet tijdens het Coachfestival oud-studiegenoten en haal je benodigde PE-punten (bekijk per workshop de PE-waarde).

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien verhinderd? Maak dan gebruik van onze coulante annuleringsregeling. Bij annulering tot 1 maand voor aanvang van het Coachfestival kun je kosteloos annuleren (uitsluitend per mail naar info@cc-excellence.nl). Bij annulering na 1 maand tot twee weken voor aanvang van het Coachfestival ben je 25% van de deelnemersprijs verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang van het congres bent je de volledige prijs verschuldigd.

Vanzelfsprekend kun je altijd, zonder bijkomende kosten, jezelf laten vervangen door een collega (klik hier voor de Algemene Voorwaarden).