Algemeen

Voor coaches die elders een erkende Practitioner opleiding hebben gevolgd en willen deelnemen aan een opleiding uit onze Senior Practitioner aanbod, wordt een zij-instroomcursus ontwikkeld. We doen dit om twee redenen:

  1. Er is een behoorlijk verschil tussen de erkende practitioner-opleidingen in Nederland. Omdat we grote waarde hechten aan kwaliteit, bieden we met onze practitioner leergang twee keer zoveel onderwijs en leerbegeleiding aan dan nodig is volgens de formele accreditatievoorwaarden. Daardoor steken we met ons inhoudelijk aanbod met kop en schouders uit boven de andere aanbieders van erkende  practitioner coachopleidingen. Door het volgen van een zij-instroom cursus bieden we dat stukje extra aan dat velen niet hebben gehad in hun eigen opleiding.
  2. Onze coachopleidingen hebben een geheel eigen karakter en invulling , gebaseerd op het model van het TransforMissioneel Coachen. We vinden het belangrijk dat deze kennis en ervaring is ingedaald in het bewustzijn van de deelnemers die een vervolgopleiding op Senior Practitioner niveau gaan doen.

PE-aanvraag

Deze zij-instroom cursus kan uiteraard ook worden gevolgd omdat een coach zich verder wil bekwamen in de professie, zonder de intentie te hebben een vervolgopleiding te gaan doen. Daarom wordt voor deze cursus ook een aanvraag gedaan bij de NOBCO/EMCC voor Permanente Educatie, op het moment dat deze cursus beschikbaar is.

Wanneer start deze cursus?

De cursus is nog in ontwikkeling. Het uitgangspunt is vijf onderwijsbijeenkomsten en een studiebelasting van 95 SBU. Het kan zijn dat van deelnemers die de Senior-Practioner opleiding willen gaan doen wordt verwacht dat ze nog een verkort supervisietraject gaan doen, maar daarover nemen we nog een besluit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of doe ons een bericht als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.