Als het leven duwt…

Er zijn momenten in je leven geweest dat je hebt besloten om een sprong te maken. Een bewuste keuze om een uitdaging aan te gaan, jezelf te ontwikkelen en iets nieuws te leren (bijv. een nieuwe studie, een lange reis maken, verhuizen, een uitdagend project). Maar er zijn ook momenten geweest dat je niets had te kiezen. Dat je moest springen omdat het leven je heeft geduwd (bijv. een ontslag, een burn-out, een ongeluk, een scheiding, een overlijden). Of je nu zelf die sprong hebt gemaakt of dat het leven heeft je geduwd, in elke situatie heb je keuzen gemaakt die laten zien wie jij bent, hoe goed je jezelf kent en waar je voor staat. Als je op die momenten terugkijkt, kun je patronen waarnemen. Patronen die iets zeggen over hoe jij regie voert over je leven. Hoe je dat doet, zegt ook iets over hoe jij leiding geeft aan anderen. Onder de titel “Als het leven duwt” heeft Bart Broekman hier twee artikelen over geschreven.

Deel 1: Als het leven duwt naar een plek waar je niet wilt zijn

Deel 2: Hoe geef ik leiding als het schuurt?

Hoe voer ik regie over mijn leven?

In het TransforMissioneel Coachen maken we wel eens gebruik van de volgende autobiografische oefening (© CC Excellence). Het is een krachtige oefening om te ontdekken hoe je leiding geeft aan je eigen leven en hoe dit doorwerkt in je rol als leider.  Voor een goede begripsbepaling adviseren we deze artikelen te lezen voordat je de autobiografische oefening gaat maken.

Download oefening

Na het invullen van je naam en mailadres ontvang je de Autobiografische Oefening. Nadat je de oefening hebt ontvangen gebruiken we je gegevens nog één keer om je een vervolgmail te zenden. Je ingevulde gegevens worden daarna verwijderd. Dus: geen spam (klik hier voor onze privacystatement)