Een leider die stevig staat…

Leidinggeven

Als leider wil je bouwen. Je kijkt vooruit, ziet het grote plaatje en neemt anderen daar in mee. Bouwen en ontwikkelen doe je samen. Als leider sta je voor de uitdagingen die voor je liggen, maar vaak is er ook een hoop gedoe en tegenstand dat voor de nodige deining zorgt. Soms komen ze van binnenuit, als een samenwerking niet wil vlotten of als een besluit jouw strategie doorkruist. Maar ook van buitenaf zijn er krachten waar je mee te dealen hebt. Door de stijgende inflatie, personeelstekort en de dreiging van nieuwe pandemie-maatregelen word je gedwongen om je strategie aan te passen. Als leider wil je dan perspectief creeren, onrust ombuigen naar saamhorigheid en ondersteunen waar vermoeidheid optreedt.

Stevig staan

Ga er maar aan staan, wat een verantwoordelijkheid! Jouw eerste taak als leidinggevende is dat je zelf stevig staat. Dat je bent verankerd in de juiste overtuigingen. Dat je staande kunt blijven temidden van alles wat er op je afkomt. Dat je ruimte creëert om de vragen en uitdagingen waar jij als persoon voor staat te beantwoorden, zodat je vanuit een innerlijke stevigheid de wereld om je heen tegemoet kan treden. En kan leidinggeven…

Uniek coachprogramma

Om je daarin te ondersteunen hebben we een executive coachprogramma ontwikkeld dat start met een RETREATWEEKEND van 25 t/m 28 augustus. Het bijzondere van dit programma is dat het jezelf goed in de startblokken zet voor het nieuwe jaar en dat je er direct mee aan de slag kunt gaan! In de maanden die volgen word je persoonlijk gecoacht op de ontwikkelingen die plaats vinden, de keuzen die je maakt en de handelingen die daaruit voortvloeien.

 

 

Een leider die is voorbereid

Programma

Het coachprogramma waarmee je wordt voorbereidt op het nieuwe seizoen bestaat uit twee onderdelen.

Start: retreatweekend (25 t/m 28 augustus)
Dit weekend is een ontwikkelversneller dat er voor gaat zorgen dat je antwoord gaat krijgen op de volgende vier vragen:

 1. Wat speelt er bij mij? Dit gaat over inzicht (analyse)
 2. Wat is mijn coachvraag? Dit gaat over doel (focus)
 3. Wat heb ik nodig? Dit gaat over strategie (aanpak)
 4. Wat ga ik doen? Dit gaat over een stappenplan (actie)

Dit programma biedt ruimte aan maximaal 4 deelnemers. In een kleine groep trekken we samen een weekend op onder leiding van executive coach Bart Broekman. Dit weekend ontvang je naast persoonlijke sessies, ook groepsessies waarmee we het TransforMissioneel Pad* gaan bewandelen. Hiermee willen we bereiken dat we optimaal gebruik maken van elkaars inzichten en kwaliteiten. En natuurlijk is er voldoende ruimte om te genieten van elkaar, de omgeving en samen mooie dingen te beleven (waaronder een nieuwjaarsduik)!

* Het TransforMissioneel Pad is een methodische benadering waarmee je inhoud geeft aan je persoonlijk en professioneel ontwikkelplan. Ingrediënten zijn o.a. urgentie en verlangen, verkennen en ontwerpen.

Vervolg: executive coachtraject
In de maanden daarna ontvang je een executive coachtraject. Afhankelijk van wat je nodig hebt kan je kiezen voor twee pakketten:

Pakket A
Na het retreatweekend ontvang je over een peridoe van drie maanden drie coachsessies  om je ontwikkelvraagstuk te verdiepen en te verankeren in de praktijk. Kortom, je ontvangt een volwaardig coachtraject met alleen maar extra plussen. 

Pakket B
Na het retreatweekend ontvang je over een periode van zes maanden vijf coachsessies om je ontwikkelvraagstuk te verdiepen en te verankeren in de praktijk. Er is dus meer tijd voor het proces en meer aandacht voor het borgen van je ontwikkeling in concreet handelen. Daarnaast ontvang je gedurende de looptijd van het coachtraject vijf sparringsessies om overwegingen, dillema’s, besluiten en keuzen die je tegen komt in het dagelijks leiding geven, tegen het licht te houden. Het doel hiervan is om inzichten, vaardigheden en houding rondom regievoering en besluitvorming te vergroten en daarmee ook te werken aan je innerlijke stevigheid als leider.

Een leider die in de spiegel kijkt

Data

Na je aanmelding wordt er een (online) intakesessie gepland met Bart Broekman begin januari. Dit is een eerste kennismaking tussen jou en de coach en er vindt een eerste verkenning plaats rondom verwachtingen en doelen.

Je coachtraject start met een Retreatweekendweekend die wordt gehouden van 25 t/m 28 augustus 2023. Het programma start vrijdag om 17.30 uur met een diner en eindigt maandag om 12.00 uur. Facultatief is er maandagmiddag de mogelijkheid om het eiland per fiets te verkennen.

De coachsessies in de periode van september t/m januari 2024 worden persoonlijk met jou gemaakt.

Locatie (onder voorbehoud)

We verblijven in het Monumentale Boerderij “Zuid Haffel” op Texel, midden in de natuur op anderhalve kilometer van Den Burg. De schitterende locatie biedt maximale rust en ruimte voor ontmoeting, reflectie en verwerking. Het adres is: Waterweg 2, 1791 LH Den Burg.

NB: er wordt nog gekeken naar andere opties. de locatie kan daarom wijzigen.

Een leider die investeert

Investering

Je investering voor dit executive coachtraject bedraagt € 1.999,= of € 2.999,= afhankelijk van het pakket dat je kiest.

Het bedrag bestaat uit twee onderdelen.

Luxe Arrangement Focusweekend (all in)
Het volledig verzorgd verblijf op Texel is € 550,=. Hiervoor ontvang je het volgende:

 • Verblijf op een kamer voor jezelf
 • Bedlinnen en handdoeken
 • 3x ontbijt
 • 3x lunch
 • 3x diner (waarvan twee diners in diverse restaurants aan zee)
 • 3x drankjes en borrelplank tijdens en na het avondprogramma
 • Onbeperkt koffie/thee, frisdrank, sapjes en versnaperingen
 • Schrijf, trainings- en coachingsmaterialen

Executive coachprogramma Pakket A

De prijs van het coachprogramma is € 1.449,= Hiervoor ontvang je:

 • Een intakesessie
 • Een gefacilteerd ontwikkelprogramma en coachsessies tijdens het Focusweekend
 • 3 executive coachsessies (à 1,5 -2 uur)

Executive coachprogramma Pakket B

De prijs van het coachprogramma is € 2.449,= Hiervoor ontvang je:

 • Een intakesessie
 • Een gefacilteerd ontwikkelprogramma en coachsessies tijdens het Retreatweekend
 • 5 executive coachsessies (à 1,5 -2 uur)
 • 5 online sparringsessiesgericht (à 30 min.) gericht op keuzen, dillema’s en besluitvorming in de leiderschapspraktijk

De prijs is exlusief

 • 21% btw over de prijzen van het coachprogramma en het arrangement voor het retreatweekend.
 • Vervoer van en naar de coachlocatie (incl. overtocht Den Helder – Texel).
 • Fietsverhuur (als je er voor kiest om maandagmiddag te fietsen).