NIEUW BOEK “Als het leven duwt”

Verschijning: oktober 2020
ISBN: 9789081465892
NUR: 130

Ontroerend, bemoedigend, krachtig en kwetsbaar’, dat zijn veelvuldige waarderingen die dit boekje kreeg nadat enkele hoofdstukken eerst als artikelenserie verschenen op LinkedIn. Met voorbeelden uit zijn persoonlijk leven en principes uit het TransforMissioneel Coachen gaat Bart Broekman, opleider en executive coach, in op de vraag ‘Wat doe ik als het leven mij duwt naar een plek waar ik niet wil zijn?’.

Het leven duwt je soms naar plekken waar je niet wilt zijn. Op die momenten kom je er achter wat voor soort leider je bent, hoe je keuzen maakt en wat jouw manier is om invloed uit te oefenen op de situatie. Als je je daarvan bewust wordt kun je effectief werken aan je persoonlijke groei en je professionele ontwikkeling.

Dit zakboekje nodigt uit tot bezinning en verwondering en geeft praktische handreikingen in het omgaan met onverwachte en overweldigende gebeurtenissen. 

Wil je op de hoogte blijven? Laat hieronder je naam en mailadres achter, dan houden we je op de hoogte!

 

 

Corona zorgt voor meer en gratis diensten

Als opleider sluiten we aan bij de actualiteit. Dat geldt in het bijzonder voor ontwikkelingen binnen de kennisdomeinen waarin we opleiden en begeleiden. Maar we hebben ook rekening te houden met de omstandigheden. We zoeken steeds manieren die meest effectief bijdragen aan persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Hoe doe je dat als Corona het leven ondersteboven gooit?

We laten ons niet ontmoedigen door moelijkheden, maar willen zien op mogelijkheden. Dit heeft geleidt tot de volgende uitgangspunten: 

  1. Alle onze diensten en activiteiten gaan gewoon door omdat we het belangrijk vinden dat het leerproces van onze cursisten, studenten en coachees wordt voortgezet. Dit heeft gevolgen voor de vorm (van fysiek naar online), maar niet voor de kwaliteit van onze inhoud.
  2. Om de kwaliteite en effectiviteit van ons aanbod te garanderen bieden we gratis extra trainingen en bijeenkomsten aan onze cursisten, studenten en coachees. Vaak is dit een combinatie van online training en begeleiding op korte termijn en extra praktijkdagen nadat de coronamaatregelen zijn opgeheven (of versoepeld).
  3. We beseffen dat de Coronmaatregelen voor sommige deelnemers aan onze programma’s een ontregelend effect kunnen hebben op de ingezette ontwikkeling en de duur van de opleiding. Daarom gaan we coulant om met het verlengen van de afstudeerperiode.

Protocol

In afstemming op geldende overheidsmaatregelen en aansluitend bij bovengenoemde uitgangspunten wordt het volgende protocol aangehouden:

  1. De bijeenkomsten van onze Open Opleidingen worden in ieder geval tot 1 juni vervangen door Online Bijeenkomsten. Ook worden extra trainingen aangeboden. Hierdoor kan de programmering van een cursus of opleiding worden aangepast. Hiervan ontvangen deelnemers tijdig bericht.
  2. Individuele en Executive coachtrajecten worden omgezet naar effectieve Online Coachtrajecten, wat kan inhouden dat extra contactmomenten nodig zijn (voor dezelfde afgesproken prijs).
  3. Voor InCompany Opleidingen wordt er per situatie en in overleg met de opdrachtgever besproken wat de meest effectieve aanpak is.
  4. Geplande éénmalige seminars en workshops worden tot 1 juni vervangen door Online Bijeenkomsten en webinars.
  5. Updates en wijzigingen in de programmering worden met de deelnemers aan onze programma’s gecommuniceerd via Online Studieplein en/of per e-mail . Voor vragen en overleg zijn we altijd bereikbaar via 0900 – 0930.

Opleidingsteam CC Excellence, maandag 30 maart 2020

Hoe geef ik leiding als het schuurt?

Hoe geef je leiding aan onverwachte en overweldigende gebeurtenissen? In deel 2 van de serie “Als het leven duwt” deel ik mijn persoonlijke ervaringen en welke coach- en leiderschapsprincipes me daarbij hebben geholpen.

Lees meer

Wat doet de TransforMissionele Coach?

We leiden niet alleen erkende professionele TransforMissionele coaches op, we verzorgen ook begeleidingstrajecten. Voor een professionele coach, erkende supervisor of procesbegeleider ben je bij ons aan het juiste adres. Maar wat krijg je dan? In ieder geval een vakman of vakvrouw met een jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden. Daarnaast hebben we verschillende specialisaties in huis. Maar overkoepelend laten we ons allemaal leiden door het TransforMissionele gedachtengoed.
Lees meer

De tafel van Robert J. Marshak

Heb je ooit aan een vergadertafel gezeten en gedacht: ‘Hier gebeurt iets dat er toe doet, maar ik kan mijn vinger niet op leggen wat dat is?  Je voelt dat er iets gecommuniceerd wordt, zonder dat er iets over gezegd wordt; er wordt namelijk gereageerd op iets wat je zelf niet hebt gehoord of gezien. Je merkt aan jezelf, dat je onrustig wordt of juist dat jouw energie helemaal wegstroomt… Je betrapt jezelf op de gedachte: ‘Help, wat moet ik nu’? De agenda wordt wel afgewerkt, de punten besproken, maar ondertussen… 
Lees meer

Goede boeken over Leiderschap en Coaching

Goede boeken over leiderschap en coaching

Soms krijg ik de vraag “Wat zijn goede boeken over leiderschap en coaching?”. Tja, dat is een lastige vraag. Het veronderstelt dat er ook niet goede boeken zijn over leiderschap en coaching. Maar wat is ‘goed’ en wat is ‘niet goed’?
Lees meer

Wie het beste vraagt, geeft het beste…

Meesterschap Coachen Excellence Opleiding

Kenmerkend voor teams en organisaties waarin meesterschap centraal staat is dat er geen genoegen wordt genomen met middelmatigheid. Er word voortdurend gezocht naar kansen om de beste producten of diensten af te leveren.

Meesterschap is verbonden met een diep verlangen om zoveel mogelijk uit jezelf, de ander en de organisatie te halen, zonder dat het ten koste gaat van leidinggevenden en medewerkers.

Meesterschap heeft daarom ook te maken met het vinden van de juiste balans tussen inspannen en ontspannen. Het doel daarvan is dat er ruimte ontstaat voor creativiteit en een betekenisvolle verbinding tussen werk en resultaat. Waar dit soort meesterschap centraal staat, functioneren medewerkers op hun best.
Lees meer