Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TMC Practitioner – Coachen op Identiteit en Missie (M3-2)

15-09-2023 @ 09:30 - 16:30

Coachen op Identiteit en Missie

Het thema ‘zingeving’,  is voor veel mensen een belangrijk aandachtsgebied. Tegenwoordig wordt er veel geappelleerd aan slogans als ‘het vinden van jezelf’ of ‘het vinden van je bestemming’. Dit alles brengt ons bij de kernvraag: “waar gaat het eigenlijk om in het leven?”. Deze vraag is universeel, niet gebonden aan ras, cultuur of religie en is het onderzoeksgebied van filosofen door de eeuwen heen. Het is een vraag die steeds weer terugkeert in het leven. In deze tweedaagse training staan we uitgebreid stil bij de zingevingsprincipes van de neuroloog en psychiater Victor Frankl. Ter ondersteuning maken we gebruik van het boek Geef zin aan je werk, over de zingevingsprincipes van Victor Frankl, door Alex Pattakos (Business Contact Amsterdam, 2006)

Coachen op Identiteit en Missie erkent mensen in het feit dat ze op zoek zijn naar zichzelf en dat die zoektocht alleen resultaat kan opleveren in relatie tot anderen en –vanuit onze christelijke identiteit – tot de Ander. In deze module leert je vragen te stellen die appelleren aan het vraagstuk van zingeving en de wijze waarop de coachee invloed uitoefent op zijn leven. In dat kader staan we stil bij de betekenis van ‘regievoering’. Tot slot besteden we ook aandacht aan het thema ‘vitaliteit’ als essentiële randvoorwaarde om een betekenisvol leven te leiden.

Je krijgt concrete coachinstrumenten aangereikt, zoals biografieopdrachten en het werken met persoonlijkheidsvragenlijsten, om bewust en doelgericht een persoonlijke ontdekkingstocht te begeleiden, de ander te helpen levensthema’s te ontdekken en persoonlijke belemmeringen op te sporen en te pareren. Het doel daarvan is om de coachee op een uitdagende en concrete manier te helpen in zijn proces van transformatie naar een zinvol leven.

Gegevens

Datum:
15-09-2023
Tijd:
09:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://excellence-opleiding.nl/coachen-practitioner

Organisator

CC Excellence
Telefoon
0900 - 09 30
E-mail
info@cc-excellence.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Trainingslocatie Midden Nederland
De Bleek 13
Woerden, 3447 GV
+ Google Maps
Telefoon
0900 - 09 30
Bekijk de site van Locatie