Wat is het verschil tussen de diverse coachopleidingen die jullie aanbieden?

Welke coachopleiding je wilt gaan volgen hangt af van wat je er mee wilt doen en welke mogelijkheden je hebt om een opleiding te volgen. Om die reden bieden we verschillende coachopleidingen.

Basisopleiding

De Basiscursus TransforMissioneel Coachen is voor hen die hun coachende vaardigheden willen verbeteren en dit willen combineren met het werk dat ze reeds doen.  Het is een laagdrempelige cursus, zowel in tijd (4 maanden) als prijs. Daarnaast wordt de basiscursus door sommigen gevolgd om te ontdekken of coachen wel bij hen past. Vooral degene die een vervolgopleiding overwegen (bijv. foundation of practitioner) vinden dit een belangrijke overweging. Overigens is de basiscursus (module 1 en 2) een integraal onderdeel, van een vervolgopleiding.

Vervolgopleiding 1

Na de Basiscursus heb je de mogelijkheid om een vervolgopleiding te doen op foundation-niveau of practitioner-niveau. De Practitioner-opleiding is een pittige post-hbo opleiding die je opleidt tot een allround professioneel beroepscoach die breed inzetbaar is. Voor sommigen is dit te zwaar qua tijd, diepgang en intensiteit, maar willen wil een erkend diploma en de mogelijkheid om via die weg aan te sluiten bij het register vaan de NOBCO. Voor hen is de Foundation-opleiding ontwikkeld (65% minder studie-uren dan de Practitioner).

Vervolgopleiding 2

Na de Practitioner is het mogelijk om je diploma te upgraden naar Senior-Practitioner niveau. Daarvoor volg je een stapelmodule met de specialisatie ” Teamcoach”. In de toekomst worden er ook andere specialisatie ontwikkeld (we denken aan ‘ organisatiecoach’  en ‘ executive coach’). Op dit moment hebben wij een specialisatie “Teamcoaching”.

Klik hier voor een vergelijkend overzicht van de coachopleidingen