Volgens het CBS (juni, 2022) is de mentale gezondheid van jongeren verder afgenomen. De impact van afgelopen jaren én nu van een oorlog dichtbij is voor veel jongeren groter dan we denken. .

Het leven van jongeren speelt zich steeds meer digitaal af, echt contact maken is lastig, maar de behoefte daaraan is des te groter. Jongeren kunnen zich moeilijk motiveren, ze overzien de problemen, groot of klein niet of lopen met de ziel onder de arm. Wie begrijpt hen, wie hoort en ziet hen? Wie steekt een helpende hand uit én hoe leren ze om die hand vast te pakken?

Wachtlijsten in de hulpverlening maken dat jongeren nog verder wegzakken in hun moedeloosheid en geen perspectief meer zien. Gelukkig zijn er steeds meer maatjes zoals jongerencoaches die met deze jongeren op willen trekken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

In september start weer een editie van de opleiding TransforMissioneel JONGERENCOACH. Heb jij hart voor jongeren? Wil jij leren hoe je hen vanuit een professionele houding kan ondersteunen? Meld je dan nu aan!

Ga naar de opleiding