CC Excellence zou in haar huidige vorm niet bestaan zonder de deskundige en trouwe collega’s die jarenlang hun schouders onder ons werk zetten en betekenisvol bijdragen aan het ontwikkelen en verzorgen van opleidingsprogramma’s en coachtrajecten. De komende weken zetten we ze graag in het zonnetje. Vandaag: Nienke Ris-Stolk

Coby van der Zee

Vandaag zijn we op dezelfde locatie. Ik geef onderwijs over “Coachen op Identiteit en Missie” en in de zaal naast mij geeft Coby een training over “Coachen bij HSP”. Van een afstand zie ik haar betrokken en warme omgang met de cursisten. Iedereen krijgt aandacht. Als we een training evalueren dan wordt steevast genoemd dat Coby in staat is een warm nest te creëren. Haar oprechtheid en eerlijkheid creëren een veilige sfeer waarbinnen anderen ruimte ervaren om zichzelf diepgaand te onderzoeken.
Dat is niet alleen een mooie eigenschap voor een trainer, maar ook voor een collega. Coby is van de verbinding en de samenwerking. Als ze het gevoel heeft dat die onder druk staat dan trekt ze aan de bel. Dat is kenmerkend voor haar. Coby is geen solist, maar wil graag iets tot stand brengen samen met anderen.
In 2015 is ze bij ons binnengekomen als opleidingssupervisor, maar ondertussen is haar rol verbreed naar trainer, docent en beoordelaar. Dat zegt iets over de veelzijdigheid van Coby, maar ook over haar verlangen om te leren en te blijven ontwikkelen.
Al die jaren is Coby een loyale en dienstbare collega die tegelijkertijd ook kritisch kan reflecteren. Dit komt vooral voort uit de waarde die ze hecht aan zorgvuldigheid en kwaliteit in professioneel handelen. En dat past precies bij Excellence Opleiding. Daarom zijn we zo blij met Coby die nu zeven jaar bij ‘de club’ mag horen. Bedankt Coby voor je inzet en toewijding. We hopen nog lang met je te mogen samenwerken. Op naar de volgende zeven jaar!