CC Excellence zou in haar huidige vorm niet bestaan zonder de deskundige en trouwe collega’s die jarenlang hun schouders onder ons werk zetten en betekenisvol bijdragen aan het ontwikkelen en verzorgen van opleidingsprogramma’s en coachtrajecten. De komende weken zetten we ze graag in het zonnetje. Vandaag: Gerbrand Kloppenburg.

Gerbrand Kloppenburg

In 2010 waren we bezig een team te formeren rondom onze eerste Post Hbo Coachopleiding. Onze ambitie was een erkende opleiding neer te zetten gedreven door heldere waarden met een duidelijke coachvisie en een christelijk identiteit. We legden de lat hoog voor onszelf. Al snel kwamen we er achter dat de lat hoger was dan onze kennis en kwaliteiten. Er zat maar één ding op: ons team uitbreiden met senior vakmensen met eenzelfde drive voor kwaliteit en diepgang.

Gerbrand kwam bij ons in het vizier door een tip van wijlen collega Annemarie Kouwen. Zij kende het “neusje van de zalm”. Gerbrand was volgens haar een rot in het vak: een ervaren opleidingssupervisor en een ‘soort van onderwijsdeskundige’ die veel wist van de processen waarin wij zaten. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Samen met mijn compagnon Janine zaten we enkele weken later bij Gerbrand thuis. En het voelde direct thuis! “Wat een kennis heeft hij” verzuchtte ik (Bart) tegen Janine toen we naar huis reden. “Wat een lieve man”, vulde Janine aan. Het klikte. Ik was er verbaasd over dat Gerbrand wilde meedoen. We voelden ons ‘broekies’ en ineens zat er een senior-consultant in ons team die ons vroeg naar hoe we de assessments en portfolio’s wilden vormgeven. We keken elkaar aan en beseften dat we nog heel wat huiswerk hadden te doen.

Vanaf dat moment is Gerbrand een steunpilaar voor Excellence Opleiding. Niet alleen inhoudelijk, maar ook moreel. De oprechte en warme belangstelling die hij heeft voor ieder van ons, de persoonlijke bemoedigingen die hij geeft, de rust en bezonnenheid en bovenal zijn bescheidenheid maken hem tot een bijzonder mooi persoon om mee samen te werken. Het denken in concepten en verbinden van concepten binnen het TransforMissioneel gedachtegoed is een sterke kwaliteit van Gerbrand. Persoonlijk, heb ik vooral genoten van de Leergang Teamcoachen die we samen hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Om dan te ontdekken dat je een medestrijder, een geloofsbroeder en een leermeester naast je hebt staan is enorm kostbaar. Gerbrand, ontzettend bedankt voor wat je CC Excellence in de afgelopen 12 jaar hebt gegeven!