Workshop Jacky van de Goor Excellence Opleiding

Een interactieve workshop van Excellence Opleiding over zingeving en de kracht van storystelling in coachen en leidinggeven. Ervaar zelf hoe krachtig de interventie van één vraag kan zijn…
.

12 oktober 2019

Zinvol Leven

Een zinvol leven leiden is cruciaal voor ons geluk en welbevinden. Maar het is niet vanzelfsprekend in een tijd die wordt gedomineerd door ratio, efficiency en succes.

Om goed te kunnen coachen en leiding te geven is het belangrijk dat we in contact blijven met onze eigen bronnen van zingeving. In ons werk willen we anderen helpen die verbinding ook te maken. Maar hoe doe je dat?

Vanuit deze vraag stuitte Jacky van de Goor op de Japanse film After Life (1998). Hierin staat één verrassend eenvoudige levensvraag centraal: stel dat in het hiernamaals al je herinneringen uit dit leven worden gewist, op één na. Welke herinnering kies jij om mee te nemen?

Eén vraag is voldoende

Een vraag die leidt tot prachtige verhalen over wat mensen ten diepste drijft. Gegrepen door deze film heeft Jacky een interventie ontwikkeld, die antwoord geeft op de beginvraag van elk ontwikkelproces: wat beweegt jou? Het is een krachtige interventie om mensen in verbinding te brengen met zichzelf, met elkaar en met de opgave waar zij voor staan.

Deze interventie wordt nu als workshop aangeboden voor alumni van Excellence Opleiding & Training. Deelnemen aan de workshop  brengt je in korte tijd – op basis van één persoonlijke herinnering – bij jouw persoonlijke essentie. In de workshop ervaar je wat de kracht is van storytelling om zingeving bespreekbaar te maken, en hoe er op een diep niveau verbinding ontstaat tussen mensen wanneer je op deze wijze herinneringen deelt.

Daarnaast draag je door je deelname bij aan Jacky’s promotieonderzoek aan het Storylab van de Universiteit Twente. Dit onderzoek is gericht op de betekenis van deze herinneringen als bronnen van zingeving.

meer informatie

De Workshopleider

Jacky van de Goor werkt als organisatiecoach, leiderschapstrainer, auteur, spreker en onderzoeker aan vitale mensen en vitale organisaties. Bezieling en zingeving staan daarin centraal.

Ze is gefascineerd door de manier waarop we op het werk gewoontes creëren waar niemand gelukkig van wordt, maar waar we hopeloos in vast komen te zitten. Dat is magisch en tragisch. In haar werk richt ze zich op het doorbreken van deze verstikkende patronen, om ruimte hte maken voor zin en energie.

Jacky is auteur van o.a. “Hartelijk georganiseerd – organisatiecultuur ontwikkelen en begrijpen” en doet promotieonderzoek naar betekenisvolle levensmomenten en zingeving aan de Universiteit Twente (Storylab). Binnen CC Excellence is zij docent “Coachen op Cultuur en Relaties” voor de Leergang Coachen Practitioner en “Leiderschap en Authenticiteit” voor de Leergang Excellent Leiderschap.

De middagworkshop = VOL. Er is een extra workshop gepland voor de ochtend!