Vrijdag 14 februari Masterclass over de Kracht van Authentiek Leiderschap

met drs. Max Daniel

banner_sprekers_masterclas-serie_2013-2014

Amersfoort – Je hebt een behoorlijke mate van deskundigheid ontwikkelt op je vakgebied. Je beschikt over bijzondere inzichten met betrekking tot organisatie, beleid en strategie. En je hebt een jarenlange ervaring in het leiding geven. Maar je wilt meer. Je wilt het verschil maken. De ware kracht van je leiderschap ligt verscholen in wie jij bent als persoon. Het gaat niet alleen om wat je doet als leider, maar vooral om hoe je het doet in je leiderschap. Jij bent je eigen instrument! De effecten van je leiderschap worden vooral bepaald door de kwaliteit van dat instrument en hoe goed je het weet te hanteren in de concrete situatie waarin je nu staat. Dat is wat je leert tijdens een serie masterclasses van leiders, topbestuurders en wetenschappers. Zij spreken niet alleen vanuit hun kennis, maar ook vanuit hun persoonlijke ervaring. Wil jij het verschil maken? Investeer dan in jezelf!

Drs. Max Daniel geeft op vrijdag 14 februari een masterclass over  “De Kracht van Authenticiteit”.  Hij ziet authenticiteit als de vingerafdruk van je unieke persoonlijkheid. Deze afdruk kleurt dus ook je leiderschap. Het stelt je in staat om te zijn wie je bent en te staan waar je voor staat: duidelijk (zodat iedereen weet waar hij aan toe is), aanspreekbaar (op wat gezamenlijk is afgesproken), open (ontvankelijk voor het verhaal van de ander), eerlijk (over eigen motieven en belangen) en kwetsbaar (eigen fouten toegeven).

Inschrijven Masterclass

De spreker

Max Daniel is Hoofd Operatiën bij de Nationale Politie Noord Nederland. Daarvoor was hij korpschef van de politie Fryslân. Binnen dit korps stond hij aan het roer van een grote bezuinigingsoperatie, zonder dat dit ten koste mocht gaan van de slagkracht van de organisatie en de veiligheid binnen de regio. Om dit te kunnen bereiken is een hoge mate van professionaliteit en ambitie vereist, maar ook een vorm van leiderschap van leiderschap die transparantie vereist als het gaat om eigen motieven en drijfveren. Binnen een hiërarchisch geleide organisatie is dit niet altijd vanzelfsprekend.

Max typeert zichzelf als een politiemens in hart en nieren. Gedurende zijn loopbaan heeft Max verschillende functies en taakvelden van het politievak mogen uitoefenen. Ook heeft hij drie jaar leiding gegeven aan de opsporingsorganisatie van de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol. In de afgelopen jaren heeft Max diverse methoden geïntroduceerd om de georganiseerde hennepcriminaliteit landelijk onder de aandacht te brengen en effectief te bestrijden, verkeershorken te bekeuren, patsers van hun imago te beroven en veelplegers aan te pakken. Voor de bedrijfsvoering heeft hij werkwijzen ontwikkeld om op slimmere wijze personeel te werven onder de zowel autochtone als allochtone doelgroep, de kosten van politiepaarden te reduceren, het leervermogen van het korps te vergroten en de bureaucratie te bestrijden.

Max zijn stijl van leiderschap is meer gericht op het inspireren en motiveren dan op instrueren. Hij wordt gezien als iemand met een sterke betrokkenheid en overtuiging, die zijn visie kan overdragen en op die manier zijn medewerkers enthousiasmeert voor hun taken. Vernieuwing, ondernemerschap en creativiteit zijn belangrijke steekwoorden in zijn visie op leiderschap.

Doelgroep

De masterclass is gericht op leidinggevenden, managers, directeuren en (executive) coaches uit diverse sectoren van de samenleving, zoals het bedrijfsleven, non-profit organisaties, overheid, onderwijs, kerk, enz..

Programma en kosten

09.00 uur: ontvangst
09.45 uur: masterclass
12.15 uur: ontmoeting en nabespreking
12.45 uur: culinaire lunch
14.00 uur: verwerking individueel of in kleine groep (facultatief)
15.30 uur: afsluiting

De studiebijdrage voor een afzonderlijke masterclass is € 325,=. Dit bedrag is inclusief een luxe studiemap, het boek “Authentiek Leiderschap – een kwestie van wil en moed”, een handout, verwerking, consumpties en culinaire lunch, excl. btw (21%).

Voor de Algemene Voorwaarden klik hier (er opent een nieuw venster)

Locatie

Leerhotel Het Klooster

Leerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10
3818 KG AMERSFOORT

Klik hier voor een routebeschrijving

Opleiding & Training

 

Contactgegevens

Telefoon
0900 – 09 30

E-mail
info@cc-excellence.nl

Postadres
Postbus 660
9200 AR Drachten

Opleidingslocaties
Polanerbaan 13H Woerden
Condorweg 1 Apeldoorn
Amersfoortsestraat 20 Soesterberg
Vennenpad 5 Nunspeet
Hezenberg 6 Hattem
Morra 2 Drachten

Kamer van Koophandel
50973045